PARTIZANU NE PRIJAJU KLUBOVI IZ ZEMLJE ČOKOLADE: Crno-beli će večeras pokušati da prekinu lošu tradiciju!
Foto: Wikipedia, Starsport©

hoće li se zaustaviti

PARTIZANU NE PRIJAJU KLUBOVI IZ ZEMLJE ČOKOLADE: Crno-beli će večeras pokušati da prekinu lošu tradiciju!

Videćemo šta će biti posle meča sa Gentom

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana ove sezone igraju u novoformiranom takmčenjeu Ligi konferencija, gde su smešteni u grupu B zajedno sa estonskom Florom, kiparskim Anortozisom i belgijskim Gentom.

Crno-beli su prve dve prepreke u grupi prošli veoma lako (pobede protiv Anortozisa i Flore sa po 2:0), a sada sledi možda presudni dvomeč sa Gentom koji će najverovatnije odlučiti ko će biti prvi u grupi. A to nije ni malo nebitna stvar jer prvo mesto donosi direktan plasman u osminu finala i kasnije igranje u Evropi naredne kalendarske godine. Dok ko bude drugi moraće da odigra jednu utakmicu više i to sa ekipom koja bude treća u Ligi Evrope.

Partizan će danas od 21 sat na svom stadionu dočekati ekipu Genta koja u Beograd stiže sa željom da ostvari dobar rezultat. Ono što je dobro po njih je to što se crno-beli prema tradiciji slabo snalaze protiv klubova iz zemlje čokolade.

Dosadašnji bilans kluba iz Humske sa ekipama koje stižu iz Belgije je neslavan, odigrano je do sada osam duela, a skor je pet poraza i tri remija dok Partizan još nije osetio slast pobede posle 90 minuta.

Prvi duel je bio u sezoni 2008/2009 kada je u okviru grupne faze Lige Kupa UEFA - e, tada ja na stadion Partizana stigao Standard iz Liježa. Crno-beli su bili poraženi sa 1:0. Jedini gol je postigao Igor De Kamargo.

FK Partizan
foto: Starsport©

Sledeće sezone je Partizan bio u grupnoj fazi zajedno sa Klub Brižom. Prva utakmica je igrana u gostima gde su crno-beli poraženi sa 2:0. Tada smo svi upoznali Ivana Perišića koji je bio strelac prvog gola, dok je drugi bio autogol Rajka Brežančića.

Ni u Beogradu nije bilo drugačije, samo je postignuto više golova. Bilo je 4:2, za Belgijance su golove postigli Perišić, Kumeha dva komada i Ođiđa Ofoe (koji sada igra za Gent), dok su za Partizan bili precizni Vašington i Ljajić.

FK Partizan
foto: Starsport©

Sigurno da svaki navijač Partizana kada se spomenu belgijski klubovi, prvo seti dvomeča protiv Anderlehta u sezoni 2009/2010. Prvi meč je završen razultatom 2:2 pred punim stadionom. Partizan je postizao golove preko Klea, sada već legendranim autogolom Lesjaka. Za Anderleht su golove dali Žile i Juhas.

Kleo
foto: Starsport©

Revanš u Briselu je bio za anale, Partizan je vodio sa 2:0 golovima Klea, dok je Anderleht uspeo do kraja meča da izjednači na 2:2 golovima Lukakua i Žilea. Crno-beli su tako posle izvođenja penala ostvarili pobedu (koja je jedna od najvećih u istoriji) i plasirali se u svoju drugu Ligu šampiona.

Već naredne sezone su crno-beli bili blizu novog plasmana u Ligu šampiona i ponovo im je na tom putu stajao jedan klub iz Belgije, ovoga puta je to bio Genk. Klub koji malo pre dvomeča sa Partizanom prodao u Čelsi Tiboa Kurtou, a u njihovim redovima je bio Kevin De Brujne.

Partizan je na gostovanju poveo sa 1:0 pogotkom Nemanje Tomića, dok je i dalje nejasno kako su uspeli da ne pobede na tom meču. Izjednačenje je posle penala doneo Jele Fosen, a pobedu u nadoknadi vremena Ogundžimi.

Nemanja Tomić
foto: Starsport©

U revanšu je Partizan ponovo dobro počeo i poveo ponovo golom Nemanje Tomića, a Genk je opet do gola stigao preko penala koji je i ovoga puta izveo i pogodio Fosen.

Poslednji put Parizan je igrao prošle sezone kada je u kvalifiakcijama za Ligu Evrope igrao sa ekipom Šarloe, i bio poražen sa 2:1, što je crno-bele izbacilo iz daljeg takmičenja u Evropi.

Jedini gol za Partizan je dao Suma, dok je pre toga domaćin poveo preko Desoleia, a pobedu je doneo Rezei u produžetku.

FK Parizan, Umar Sadik
foto: Starsport©

Crno-beli tako danas igraju ne samo protiv Genta nego i protiv tradicije koja nije na njihovoj strani.

(Espreso/Srđan Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.