SEDMICA ZVEZDE U LAZAREVCU: Crveno-beli postigli čak šest golova za poluvreme u pobedi protiv Kolubare!
Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

RUTINSKI

SEDMICA ZVEZDE U LAZAREVCU: Crveno-beli postigli čak šest golova za poluvreme u pobedi protiv Kolubare!

Sjajno izdanje Crvene zvezde

Objavljeno: 17:54h

Crveno-beli za poluvreme postigli šest golova protiv Kolubare, a potom stali – 7:1

Za fudbalere Crvene zvezde Kolubara je bila plitak potok. Imao je srpski šampion u ovom prvenstvu i neka slična izdanja, ali se mučio sa realizacijom i hvatao pobedu u kasnim fazama meča. Bes zbog ranmijih promašaja i neubedljivih pobeda iskaljen je na nesrećnom timu Dejana Đurđevića. Istorijska utakmica, prvo zvanično gostovanje Crvene zvezde u Lazarevcu, pretvorilo se u surovu i neprijatnu demonstraciju sile jednog tima i najubedljiviju pobedu u sezoni srpskog šampiona. Gost je za 20 minuta rešio pitanje pobednika, a potom je počeo da se takmiči sam sa sobom i brojakama. I kada je bilo jasno da će ekipa Dejana Stankovića odneti tri boda, bez utroška velike energije, crveno-beli nisu želeli da stanu.

Gazili su po beskrvnim domaćinima surovo i jako, fletrtujući sa rekordnom pobedom u prvenstvu svih vremena. I ovako će ostati zabeleženo da je Crvena zvezda postigla šest golova za poluvreme, a mogla je i još neki. Deluje čudno, ali domaćin može da bude zadovoljan konačnim rezultatom: Kolubara – Crvena zvezda 1:7

Više od ubedljive pobede Dejana Stankovića može da raduje činjenica da se njegov tim raspucao uoči važnog duela sa Midtijalndom u Danskoj, i da u igri crveno-belih nije bilo tragova odsustva zbog virusa korona. Kada jedan tim postigne šest golova za poluvreme, teško je pisati o ozbiljnom fudbalskom meču, jer se u Lazarevcu o svemu pitala Crvena zvezda. Nadali su se domaći navijači spektaklu, ali videli su galeriju lepih poteza i golova Stankovićevog tima.

Kolubara je hrabro počela utakmicu, izašla visoko na poslednju liniju gostiju, ali prvi put kada je vraćena na svoju polovinu postala je grogirani bokser. Iako je domaćin bio priteran uz konopce, Crvena zvezda ga je besomučno udarala. Bež želje da spusti gas.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Sve je počelo divnim potezom Aleksandra Dragovića, koji je centaršut Milana Rodića volejm udarcem sa 12 metara pretvorio u vodeći gol za crveno-bele. Na veliku nesreću limitiranih domaćina, jednu od najboljih utakmica u sezoni igrao je levi bek Crvene zvezde Milan Rodić. Visio je bivši reprezentativac na polovini rivala i slao, za rivala, otrovne centaršuteve pred gol Stanivukovića. Rodić je zamesio i drugo pogodak crveno-belih, strelac je bio Ben.

Imali su sreće igrači Kolubare što je Zvezdina ofanzivna mašina bila lišena pomoći Aleksandra Kataija. Ostavio je Stanković na klupi najboljeg igrača tima, ali i bez idealnog partnera Mirko Ivanić se razmahao po terenu i naneo mnogo štete domaćinu. Kao polovinom prvog poluvremena kada je demonstrirao savršenu kontrolu lopte i potom pogodio sa 17 metara. Stalno je delovalo da Kolubara ima igrača ili dva manje, pošto je odbranu domaćina Zvezda razvukla kvalitetnom igrom po bokovima. Posle Rodića počeo je da se javlja i Milan Gajić, asistent kod drugog gola Mirka Ivanića. Idealan scenario za Dejana Stankovića upotpunio je Milan Pavkov, napumpavši sa dva pogotka iz neposredne blizine golgeterske mišiće pred gostovanje u Danskoj.

Zanmiljivo je da je Crvena zvezda šest puta šutirala u okvir gola Kolubare i postigla isto toliko pogodaka. Ponovili su crveno-beli dostignuće iz majskog okršaja sa Zlatiborom kada su šest golova postigli u drugom poluvremenu. Istorijsko dostignuće oduzeo je Gelor Kanga prvim promašajem sa bele tačke u crveno-belom dresu. Prethodno je oboren Filipo Falko.

Crvena zvezda je kompletan posao završila za manje od pola što je Dejanu Stankoviću ostavilo mogućnost da izrotira tim i najbolje igrače ostavi u svlačionici. Šansu su dobili Lazetić, Petrović, Nikolić, prve minute u sezoni upisao je i Aleksa Vukanović. Oštrica napada crveno-belih nije bila više tako ubojita, niti je ofanziva šampiona delovala raznovrsno. Na veliku sreću vrlo problematičnog tima.

Crvena zvezda nije jurila najveću pobedu u prvenstvu i rekordnih 9:1 protiv tuzlanske Slobode i kruševačkog Napretka. Na kraju je domaćin uspeo da stigne do počasnog gola, ali će meč u Lazarevcu pamtiti i Marko Lazetić. Mladi napadač je postigao prvenac u crveno-belom dresu posle asistencije Falka.

KOLUBARA - CRVENA ZVEZDA 1:7 (0:6)

/Mladenović 85 - Dragović 8, Ben 16, Ivanić 19 i 36, Pavkov 24 i 42, Lazetić 88/

Lazarevac

Stadion Kolubare

Sudija: Srđan Jovanović

KOLUBARA (4-2-3-1): Stanivuković – Stanković,Vasiljević, Kočović (od 46. Simić), Stojanović – Vučetić, Lončar (od 46. Petronijević) – Tumbas, Mladenović, Filipović (od 64. Dobrijević) – Đenić (od 46. Andrić). Trener: Dejan Đurđević.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Dragović (od 46.Pankov), Eraković, Rodić - Krstičić, Kanga (od 61. Vukanović) - Falko, Ivanić (od 46. Nikolić), Ben (od 46. Petrović) - Pavkov (od 46. Lazetić). Trener: Dejan Stanković.

SUPERLIGA SRBIJE – 13. KOLO

Petak

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:0)

/Tufegdžić 71/

Voždovac - Napredak 0:0

Subota

Kolubara - Crvena zvezda 1:7 (0:6)

/Dragović 8, Ben 16, Ivanić 19 i 36, Pavkov 24 i 42, Lazetić 88 - Mladenović 86/

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.