ALEKSANDAR ROGIĆ JE VD SELEKTORA MLADE REPREZENTACIJE: Za mene je ovo veliki izazov, hvala savezu na poverenju!
Foto: Filip Plavčić

ALEKSANDAR ROGIĆ JE VD SELEKTORA MLADE REPREZENTACIJE: Za mene je ovo veliki izazov, hvala savezu na poverenju!

Objavljeno: 19:16h

Rogić je danas imenovan za vršioca dužnosti selektora, nakon što je sa Zvonkom Živkovićem sporazumno raskinuta saradnja.

- Za mene je ovo veliki izazov jer se radi o jednoj generaciji koja je izuzetno talentovana i pred kojom je lepa fudbalska budućnost. Momci koje ću predvoditi u narednom periodu su nešto najvrednije i najtalentovanije što ova zemlja ima - rekao je Rogić, preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

On je kao prioritet istakao afirmaciju i stvaranje što više igrača, koji će kasnije imati važnu ulogu u "A selekciji".

- Zahvalan sam ljudima u Savezu koji su u meni prepoznali pravu osobu da u ovako delikatnom trenutku preuzmem brigu o našoj mladoj reprezentaciji - dodao je Rogić.

Rogić je od januara ove godine u sistemu FSS-a, i dodaje da mu "neće biti potreban period za privikavanje".

- Potpuno mi je jasno šta nam je činiti, koji su problemi, prednosti i kvaliteti ove reprezentacije. Sada je na nama da svi zajedno u najkraćem mogućem roku izvučemo potencijal iz te ekipe za koju sam siguran da zaslužuje mnogo više bodova nego što ih trenutno ima na tabeli svoje kvalifikacione grupe - rekao je on.

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je u utorak u Beogradu od Francuske sa 0:3, pa u grupnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zauzima peto mesto sa četiri boda iz četiri utakmice i ima male šanse da se plasira na turnir.

Dodao je da će "prvi cilj biti da vrati izgubljeno samopouzdanje igračima, i da ih ubedi da se radi o fudbalerima velikog potencijala".

- Ovo što se desilo na početku kvalifikacija trebalo bi da shvatimo kao jedan nesrećan splet okolnosti i da svim resursima vratimo momke na pravi kolosek. Ne bih se prihvatao posla da ne verujem u njihov talenat i kvalitet - istakao je on.

Reprezentaciju u novembru čeka nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine, i mečevi sa Farskim Ostrvima (Novi Sad) i Ukrajinom na gostovanju.

- Nalazimo se praktično na novom početku i najispravniji način je da se fokusiramo na kratkoročne ciljeve. Da se ne bavimo kalkulacijama i šansama za plasman na Evropsko prvenstvo koje su u ovom trenutku svedene na teoriju. Ići ćemo od meča do meča, naša obaveza je da svu svoju energiju usmerimo na prva dva duela protiv Farana i Ukrajinaca - rekao je Rogić.

Ocenio je da je potrebno uspostaviti odredjene principe u igri, kao i vrlo precizan model, koji bi trebalo da funkcioniše na svakom meču.

- Ubeđen sam da će u tom slučaju i kvalitet ovih momaka doći potpuno do izražaja - zaključio je on.

Evropsko prvenstvo održaće se u Rumuniji i Gruziji 2023. godine.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.