ITALIJANI TVRDE: Dušan Vlahović je odabrao novi klub, mogao bi u redove velikana već u januaru!
Foto: Profimedia

poverio se prijateljima?

ITALIJANI TVRDE: Dušan Vlahović je odabrao novi klub, mogao bi u redove velikana već u januaru!

Najavljena rekonstrukcija bi verovatno značila i potiskivanje Alvara Morate u drugi plan

Objavljeno:

Dušan Vlahović je tema dana u italijanskoj štampi. Ne samo zbog sjajnog gola za pobedu Srbije u Luksemburgu, već i jer je otkrivena jedna njegova tajna.

Podsetimo, italijanski sportski mediji su prošle sedmice javili da je naš golgeter odbio da potpiše novi ugovor sa Fjorentinom i postane najplaćeniji igrač u njenoj istoriji.

Ali, gde će nastaviti karijeru? To i dalje nije poznato, međutim pojavila se dosad najveća naznaka. Naime, iako su ga prilično ozbiljno tražili ovog leta i Totenhem i Atletiko Madrid, član "orlova" je izgleda rešen da mu sledeća stanica u karijeri bude - Juventus.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

O tome je na naslovnoj stranici "Gazeta delo sport" danas pisala u svojoj posebno odabranoj temi: velika rekonstrukcija Juventusa.

U tekstu se navodi da je sportsko rukovodstvo "Stare dame" iz Torina rešeno da ka budućim uspesima grabi sa mladim superzvezdama, igračima rođenim 2000. godine (ili koju kasnije).

Među onima koji bi trebalo da budu okosnica tog "Novog Juvea" je i Dušan Vlahović.

"Vlahović, koji se definitivno nameće svojim nastupima u Fjorentini, mogao bi da bude na fudbalskom tržištu već ove zime. To malo komplikuje Juventusove planove, mada je dobro poznata osovina Torino - Firenca kada se radi o 'razmeni' mladih talenata. Uostalom, trener Fjorentine Vinćenco Italijano oduvek je imao posebno poštovanje za Dejana Kuluševskog, mladića koji se manje koristi u šahovskim partijama Maksa Alegrija", piše "Gazeta" pa otkriva sledeće:

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

"Suočena sa stranom konkurencijom, 'Stara dama' bi pomoć u nastojanjima da angažuje Dušana Vlahovića mogla da nađe u njegovoj želji. Baš kao i kada se radilo o Lokateliju prošlog leta. Naime, Vlahović se poverio prijateljima da bi voleo da ostvari san i zaigra u dresu Juventusa. Ćerubini ga prati pažljivo godinama, otkako je došao u Italiju, a tu je i jedan bonus: sa ovakvim golgeterom, klub bi se stabilizovao na toj poziciji na duži period, kao što je to slučaj sa Mojzeom Kinom. Dušanov dolazak bi, međutim, pogurao Moratu ka izlaznim vratima", zaključuje se u tekstu "Gazete delo sport".

Podsetimo, u sedmici za nama trener "viole" je istakao da se u ovom trenutku ne razmišlja o prodaji srpskog reprezentativca, kome ugovor ističe za nešto manje od dve godine.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri
Trener Juventusa Masimilijano Alegrifoto: EPA/Allesandro Di Marco

- Stvarno ima malo smisla da sada pričamo kako ćemo Dušana da zamenimo već u prvom narednom prelaznom roku, koji nam stiže za tri meseca. Uostalom, imamo u ekipi i Aleksandra Kokorina, pokušavamo da i od njega izvučemo maksimum. On i Vlahović su tandem, mada nije nemoguće da potražimo i neka druga rešenja - istakao je Vinćenco Italijano.

Ono što je bitnije, sam predsednik "ljubičastih", Roko Komiso, rekao je da je klub odustao od pokušaja da veže bivšeg napadača Partizana na duže staze.

Vlahović je dosad dao 25 golova u seriji A, na 44 utakmice, a ove sezone je već sedam puta bio strelac, od čega je poslednji gol bio za pobedu Srbije nad Luksemburgom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.