SVI JOŠ U ČUDU DA JE POBEDNIČKI GOL FRANCUZA PRIZNAT: Buskets otkrio kako mu je sudija Tejlor objasnio odluku!
Foto: Profimedia

opravdano ili ne?

SVI JOŠ U ČUDU DA JE POBEDNIČKI GOL FRANCUZA PRIZNAT: Buskets otkrio kako mu je sudija Tejlor objasnio odluku!

Na usporenom snimku videlo se da je Mbape bio u ofsajdu i očekivalo se da će VAR poništiti gol

Objavljeno:

Reprezentacija Francuske sinoć je pobedila Španiju 2:1 u finalu Lige nacija, posle preokreta u drugom poluvremenu.

Španci su poveli 1:0 u 64. minutu kada je Ojarzabal pogodio nakon asistencije Serhia Busketsa i to samo 20 sekundi nakon što su Francuzi pogodili prečku na drugoj strani.

Međutim, Trikolori su samo dva minuta kasnije izjednačili na 1:1, a u centru pažnje bio je Karim Benzema koji je postigao sjajan pogodak.

Francuska je do potpunog preokreta došla u 80. minutu, ali iz dosta kontroverzne situacije. Ernandes je uposlio Kilijana Mbapea koji je izašao sam ispred Simona i pogodio za 2:1, ali činilo se da je bio ofsajd.

Na usporenom snimku videlo se da je Mbape bio u ofsajdu i očekivalo se da će VAR poništiti gol, ali na iznenađenje svih to se nije desilo i sudija Entoni Tejlor je pokazao na centar.

Mnogima nije jasno kako Mbape nije bio u ofsajdu i zašto je gol priznat, a odmah po završetku utakmice Buskets je otkrio kakvo objašnjenje im je dao sudija. Poznato je da je na snazi pravilo da kada protivnički igrač dirne loptu da tada počinje nova akcija, ali je neverovatno da je to u ovoj akciji bio slučaj.

- Sudija nam je rekao da je Erik Garsija hteo da uzme loptu i to je poništilo ofsajd pošto ju je dirao. Hteo je da uzme loptu kako ne bi došla do Mbapea koji je očito bio u ofsajdu. Takva odluka nema nikakvog smisla - rekao je Buskets.

Garsija je uklizao, ali nije skoro nikako promenio smer ove lopte koja je došla do Mbapea i zaista je neverovatno da iz VAR sobe nisu poništili ovaj gol Francuske koji im je na kraju doneo trofej.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.