BRAZILCI SAMOUVERENO IDU KA KATARU: Karioke nisu dozvolile iznenađenje protiv Venecuele!
Foto: Profimedia

OČEKIVANO

BRAZILCI SAMOUVERENO IDU KA KATARU: Karioke nisu dozvolile iznenađenje protiv Venecuele!

Brazil je sa 27 osvojenih bodova ostao na 100 odsto u kvalifikacijama i matematički se 99 odsto plasirao na Mundijal

Objavljeno:

Nikada Brazil u takmičarskom meču nije izgubio od Venecuele. Štaviše, uglavnom su mu gostovanja u ovoj zemlji bili predah i odmor od mnogo težih rivala u Južnoj Americi. Do večeras je protiv Venecuele imao 16 pobeda u 16 kvalifikacionih mečeva za svetska prvenstva i uglavnom su bile sa nekoliko golova razlike.

Ali večeras Brazil umalo da se obruka. Na kraju ipak nije, slavio je 3:1 ali je vrlo lako mogao da ostane bez očekivane pobede.

Bez suspendovanog Nejmara i povređenog Kazemira, Brazil je mogao da računa na sve igrače koje je pozvao selektor Tite i odsustvo prve zvezde mu svakako ne bi poslužilo kao opravdanje protiv najslabije selekcije Južne Amerike. Pogotovo što su i slabašnoj Venecueli nedostajali najbolji igrač Salomon Rondon i još nekoliko bitnih fudbalera.

Dvojica debitanata spasili Selesao

Brazil je počeo meč u 4-4-2 formaciji sa dvojicom Gabrijela u špicu (Žezus i Barbosa), te Evertonom Ribeirom i Lukasom Paketom po krilima. I nije uradio ništa u prvih 45 minuta. Domaćin je poveo posle 10 minuta igre kada je omaleni Soltedo centirao, a Fabinjo i Markinjos se okliznuli u odsudnom momentu i omogućili Ramirezu da glavom pogodi mrežu Alisona. Čak ni primljeni gol nije trgnuo Brazilce. Vezni red sa Fabinjom i Žersonom je bio užasan, Paketa i Everton nisu napravili ništa u igri jedan na jedan, a napadači su bili odsečeni. Brazil je imao loptu 60 odsto u nogama u prvom poluvremenu ali jedina prava šansa je bila slučajno pogođena prečka. Čak su se domaći navijači sa povicima ’ole, ole!’ rugali Brazilcima...

Sve se promenilo na poluvremenu kada je Tite umesto Evertona uveo Lidsovo krilo Rafinju. Mladi debitant je driblinzima, dobrim potezima i opasnim prekidima probudio Brazil. On je u 71. minutu asistirao Markinjosu za izjednačenje. On je, sa još jednim debitantom Entonijem, inicirao akciju iz koje je Vinisijus Žunior ušao u šansu koja je donela penal nad Gabrijelom Barbosom. A onda je Gabigol pogodio sa 11 metara za preokret. Na kraju je Rafinja u nadoknadi sjajno asistirao i Entoniju za gol na debiju i konačnih 3:1. Dvojica mladih ofanzivaca su večeras istakli ozbiljnu kandidaturu za dres Brazila u budućnosti.

Brazil je sa 27 osvojenih bodova ostao na 100 odsto u kvalifikacijama i matematički se 99 odsto plasirao u Katar. Sledi gostovanje Kolumbiji u kojem bi Tite mogao da proba još neke igrače ili da promeni ove kojima ne ide.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.