LEGENDARNI FUDBALER VOTFORDA OPLEO PO IVIĆU I U KNJIZI: Ugnjetavao nas je, prvi trener od koga ništa nisam naučio!
Foto: EPA

ne smiruje se

LEGENDARNI FUDBALER VOTFORDA OPLEO PO IVIĆU I U KNJIZI: Ugnjetavao nas je, prvi trener od koga ništa nisam naučio!

Udario oštro po srpskom treneru

Objavljeno: 10:21h

Nepunih godinu dana posle njegove smene u Votfordu, srpski stručnjak je ponovo tema na Ostrvu.

Vladimir Ivić je prošle godine pomalo neočekivano preuzeo ekipu Votforda, sa ciljem da ''Stršljenove'' ekspresno vrati u premijerligaško društvo, ali stvari nisu počele da se odvijaju u skladu sa postavljenim ciljem i mladi srpski trener je smenjen u decembru prošle godine.

Sve se dogodilo pošto je odstranio Troja Dinija iz ekipe pred duel sa Hadersfildom, atmosfera u ekipi nije bila kakva se očekivala, kao ni rezultati, pa je Ivić morao da ''spakuje kofere''.

Ispostavilo se da su čelnici kluba doneli ispravnu odluku, jer je Votford kasnije uspeo da podigne nivo igre i izbori plasman u Premijer ligu.

Troj Dini
foto: EPA/Rui Vieira

Ovih dana je Votford ponovo promenio trenera, Klaudio Ranijeri je preuzeo ekipu, a istovremeno je objavljena i autobiografija Trija Dinija u kojoj fudbaler Votforda između ostalog ''evocira uspomene'' na rad sa Vladimirom Ivićem.

Na početku je naglasio da nije imao sukobe sa Ivićem, do tog odstranjivanja iz tima pred Ivićevu smenu, ali je dodao da mu se njegov način rada sa ekipom nije nimalo dopao.

''Što se tiče analize utakmica, on je secirao sve, do najsitnijih detalja. Trebalo bi mu 45 minuta da prođe kroz sedam ili osam isečaka. Izašli biste iz sobe i neko bi se okrenuo prema vama i rekao: "Bože, ja sam s***nje". Znao je da učini da se osećaš grozno.

Kada bismo pobedili, radili bismo 40 minuta na stvarima koje smo uradili pogrešno i nekoliko minuta na golovima koje smo postigli. Ljudi nisu uživali u svom fudbalu, a on je počeo sve više da nas pritiska.

Počeo je da nas ugnjetava.

Imamo najbolji posao na svetu, plaćeni smo pravo malo bogatsvo za igranje fudbala i treniramo četiri ili pet časova dnevno, ali i osobu koja čini da se osećate kao da niste dovoljno dobri da biste bili tu gde jeste i da sve radite pogrešno'', napisao je Dini i na kraju ''poentirao'':

''To je bio prvi put za 13 godina da od trenera nisam ništa naučio''.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.