SRBIN STIŽE U BAJERN: Klub iz Minhena ima veliku želju da bude u njihovim redovima!
Foto: Profimedia

lepe vesti

SRBIN STIŽE U BAJERN: Klub iz Minhena ima veliku želju da bude u njihovim redovima!

Sada je pred njim najteži prelaz, ali kako je počeo neće morati da brine

Objavljeno:

Bavarski gigant Bajern u svojoj radionici ima pravi dragulj srpskog fudbala.

U pitanju je 18-godišnji Nemanja Motika koji je, pre nego što je došao u Srbiju da se odazove omladinskoj reprezentaciji, u strašnoj formi za drugi tim Bajerna.

Postigao je čak 13 golova u četvrtom rangu Nemačke i skrenuo pažnju na sebe, među kojima četiri na meču sa Švajnfurtom (6:3), pa se već spominje da bi šansu mogao da dobije u prvom timu sa zvezdama poput Roberta Levandovskog, Tomasa Milera, Kingslija Komana...

Nemački mediji javljaju da je pitanje samo vremena i tajminga da Motika ostane "gore", gde je već igrao kod trenera Julijana Nagelsmana tokom priprema, a ranije i trenerio kod Hansija Flika.

- Nivo Bajerna je veoma viok, svi rade na tome da jednog dana zaigraju za prvi tim. Na početku sam, moram da nastavim u ovom ritmu - skroman je Nemanja.

Motika je tek u drugoj seniorskoj sezoni, a pod vođstvom trenera Martina Demikelisa uspeo je da upiše pet asistencija i već sada pokaže da je prevazišao ligu i drugi tim Bajerna.

Eksploziju je imao i za "Orliće" tako što je jedini bio strelac na debiju protiv Rumunije pre četiri meseca.

Momak kome su roditelji Srbi iz okoline Sarajeva, a rođen je u Berlinu, zajedno sa mlađim bratom Nikolom, takođe članom Bajernom, izabrao je Srbiju ispred Nemačke, o čemu smo pisali prošle godine.

Sada je pred njim najteži prelaz, ali kako je počeo neće morati da brine...

Motika je lepa budućnost srpskog fudbala.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.