RAJKOVIĆ NE SKRIVA OPTIMIZAM: Imamo bolje igrače, ne očekujem veće probleme (VIDEO)
Foto: fss.rs

IZJAVA PRED UTAKMICU

RAJKOVIĆ NE SKRIVA OPTIMIZAM: Imamo bolje igrače, ne očekujem veće probleme (VIDEO)

Golman reprezentacije istakao je i ulogu selektora

Objavljeno: 14:06h

Predrag Rajković, golman Remsa i reprezentacije Srbije, pred oktobarske izazove protiv Luksemburga i Azerbejdžana u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru izneo je očekivanja, ne skrivajući optimizam.

- Luksemburg je pokazao da ima kvalitet, u Beogradu su posle gola za 2:1 imali igru, vršili presing, ali smo bolja ekipa i ne treba da razmišljamo ni o čemu osim o pobedi. Iako igramo na strani imamo bolje igrače i ne očekujem veće probleme na putu do tri boda - izjavio je golman Srbije i potom se osvrnuo na individualne kvalitete Luksemburga kojem izabranici Dragana Stojkovića gostuju 9. oktobra:

- Video sam poslednji gol Sebastijena Tila, protiv Reala. Usmeravamo pažnju na svakog igrača i segmente u kojima bi mogli da prave razliku. Trudimo se da to neutrališemo. Spreman sam i koncentrisan u potpunosti, svestan da moram da budem na nivou svih 90 minuta. Primer je Irska protiv koje nije bilo posla do završnice utakmice, a potom sam imao dosta iskušenja u poslednjih pet minuta.

Rajković je potom naglasio kvalitet Srbije i istakao ulogu selektora.

- Od dolaska novog selektora igramo dobro, napadački. U Irskoj se desilo da smo nesretno primili gol. Očekuju nas tri utakmice i verujem da imamo dobre šanse da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. Na naredne dve utakmice ne očekujem mnogo iskušenja, nadam se da će saigrači odraditi posao i da ćemo biti ti koji će kontrolisati igru.

Ambicije Srbije su da pobedama nad Luksemburgom i Azerbejdžanom održe korak u odnosu na Portugaliju sa kojom bi ih potom očekivao odlučujući duel.

- Imamo kvalitetne igrače i smatram da treba da odemo rasterećeno u Lisabon, da pružimo maksimum i rezultat će doći sam po sebi. Ipak, do tada ima još mnogo, fokus je pre svega na naredne dve utakmice - izjavio je Rajković.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.