RANIJERI SE VRAĆA U PREMIJER LIGU: Može li proslavljeni trener da ugasi vatru u Votfordu?
Foto: EPA/Claudio Peri

zanimljiv izbor

RANIJERI SE VRAĆA U PREMIJER LIGU: Može li proslavljeni trener da ugasi vatru u Votfordu?

Vruća klupa Votforda dobija novog stratega

Objavljeno: 13:38h

Votford promenio 14. trenera u poslednjih deset godina

Pala je prva trenerska glava u Premijer ligi ove sezone. Dugo se u engleskoj javnosti pominjalo da bi Nuno Espirito Santo mogao da dobije otkaz u Totehemu samo što je takmičenje počelo, ali je Portugalac zasad preživeo u Londonu, međutim, Ćisko Munjoz – nije. Votford je u nedelju jutro smenio Španca posle serije razočaravajućih rezultata koji su nastavljeni porazom na gostovanju Lidsu (0:1).

Kako se otvorilo novo radno mesto na Vikaridž roudu, prvi kandidat uprave klupa za Munjozovog naslednika je Klaudio Ranijeri. Italijanski ogranak Skaj sporta javlja da je 70-godišnji strateg već započeo pregovore o novom angažmanu i da se odgovor na ponudu Stršljenova očekuje u najskorijem mogućem roku. Ovakav izbor familije Poco, koja upravlja klubom, nikog ne iznenađuje, s obzirom da ima snažne veze sa Italijom i želi dokazanog šefa stručnog štaba, u pokušaju da popravi plasman na tabeli.

Klaudio Ranijeri
foto: AP

Ranijeri bi se u tom slučaju vratio u Premijer ligu, gde je već trenirao Čelsi, Lester (najveći uspeh u karijeri osvajanjem titule 2016) i Fulam, uz podsećanje da je radio još u Napoliju, Kaljariju, Atletiku, Valensiji, Juventusu, Parmi, Romi, Monaku, Nantu, a poslednji posao imao je u Sampdoriji, gde mu je krajem prethodnog prvenstva istekao ugovor. Bio je i selektor Grčke, međutim, utisak je da klupa nije nigde tako vrela kao na Vikaridž roudu.

U poslednjih deset godina, Votford su trenirali: Šon Dajš, Đanfranko Zola, Đuzepe Sanino, Oskar Garsija, Bili Mekili, Slaviša Jokanović, Kike Sančez Flores, Valter Macari, Marko Silva, Havi Grasija, Hajden Mulins, Najdžel Pirson, Vladimir Ivić i Ćisko Munjoz. Svi zajedno 427 utakmica. Kontinuiteta bez.

Klaudio Ranijeri jeste strpljiv čovek, ali gazde Votforda nisu i pitanje je kako bi ovaj spoj funkcionisao.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.