PIKSI OBJAVIO SPISAK, PA SE OBRATIO NACIJI: Kaže da nema razloga ZA BRIGU! Finale će biti SA PORTUGALOM
Foto: Espreso

oglasio se

PIKSI OBJAVIO SPISAK, PA SE OBRATIO NACIJI: Kaže da nema razloga ZA BRIGU! Finale će biti SA PORTUGALOM

- Moja filiozofija je da u svakom meču idemo na pobedu

Objavljeno: 11:53h

Dragan Stojković Piksi je objavio spisak reprezentativaca za mečeve protiv Luksemburga i Azerbejdžana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022.

Dragan Stojković Piksi
foto: Espreso

"Orlovi" će prvo igrati u Luksemburgu 9. oktobra, a onda 12. dana ovog meseca dočekati Azerbejdžan.

Dragan Stojković Piksi
foto: Espreso

- Moja filiozofija je da u svakom meču idemo na pobedu. Znamo da nas očekuju dve utakmice koje moramo da rešimo u svoju korist, s punim respektom prema protivniku, ali još većim prema sebi. Uz naš stil, možemo da dođemo do rezultata. Na to smo fokusirani. Nećemo nikoga potceniti, to ne dolazi u obzir. Moramo da shvatimo najozbiljnije sve utakmice, u tom smislu nemojte brinuti. Srbija će dati svoj maksimum i protiv Luksemburga i protiv Azerbejdžana, poručio je selektor Stojković.

- Imamo dve prepreke do finala. Kad kažem finale, mislim na Portugal u Lisabonu, bez obzira da li smo pobedili u Dablinu ili nesrećno odigrali tamo 1:1. Ta utakmica svakako odlučuje. I da nam treba nerešeno u Lisabonu, mi ćemo ići na pobedu. To je naša filozofija i to tražim od naših igrača.

Selektor se potom osvrnuo na remi sa Irskom u Dablinu.

- Nisam pratio medije posle Dablina, jer sam bio fokusiran na šokantan rezultat i način na koji smo dali gol sebi. I Šerif dođe i pobedi Real usred Madrida, dešavaju se takve stvari. Slažem se da mentalitet naših igrača, sistem, postavka na terenu, sve to je na mestu, da mene čini zadovoljnim. Insistiraću i ono što smo videli u Dablinu, Srbija mora da igra takav fudbal.

O derbiju i nepozivanju igrača iz Superlige

"Derbi je bio odličan, najbolji u poslednjih 10 godina. Igralo se otvoreno, i to je fudbal koji volim da gledam. I Stanojević i Stanković su igrali fajterski, bez ležanja na terenu, bez mnogo faulova. Odličan derbi. A što se tiče igrača iz Superlige, oformljena je grupa igrača i to je ono u šta verujem. Nikada nisam rekao da su vrata nekom zatvorena. Pratimo, gledamo, ali pozicije tih igrača koji bi eventualno bili interesantni, one su već popunjene jako velikim kvalitetom."

Stojković je prokomentarisao i sjajnu formu napadača, Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića.

- Da li me raduje forma Vlahovića i Mitrovića? To može samo njih da raduje. Mene raduje da su živi i zdravi. Da daju golove je normalna stvar, zato ih pozivam. Da li će u klubu dati jedan, dva ili tri ništa mi ne znači. To je samo samopouzdanje pred reperezentaciju za njih i to je dobra stvar.

Pred kraj konferencije je Stojković rekao i kako je očekivao ovakvu situaciju.

- Kada sam došao tamo u martu očekivao sam da bi moglo da bude ovako, da će biti to finale sa Portugalcima, da će se igrati za bod ili tri. Pa morate da dobijete nekog velikog da biste otišli na Svetsko prvenstvo, ja verujem da možemo da uradimo to. Šta to? Je l' Portugalci imaju krila, lete? Sve će se rešiti na terenu, kazao je Piksi.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.