SAMO IM ĐAVOLI DOŠLI GLAVE: Partizan sa neverovatnom statistikom na svom stadionu dočekuje Floru!
Foto: Starsport

lepo

SAMO IM ĐAVOLI DOŠLI GLAVE: Partizan sa neverovatnom statistikom na svom stadionu dočekuje Floru!

Dakle, Humska 1 je definitivno postala Partizanova tvrđava koju je jako teško osvojiti

Objavljeno:

Pre tačno četiri godine (28. septembar 2017.) Partizan je pretrpeo poraz kod kuće od Dinama iz Kijeva u grupnoj fazi Lige Evrope.

Iako je vodio 2:0, dozvolio je rivalu da napravi veleobrt i odnese tri boda (3:2), ali uspeo je srpski tim i pored toga da se probije u prolećnu fazu takmičenja.

Od tog dana pa do danas, za četiri pune godine, crno-beli su pretrpeli samo još jedan poraz na svom terenu kada su evropske utakmice u pitanju. Taj tim koji je osvojio Humsku bio je Mančester junajted (1:0). U poslednjem velikom spektaklu u Humsoj Parni valjak se dobro nosio sa engleskim velikanom, ali je gađao ćorcima, dok su Crveni đavoli iz penala došli do trijumfa.

Za te četiri poslednje godine, od Dinama do večerašnjeg meča sa Florom (18.45) Partizan je umeo da odbrani domaći teren, pa je od 17 utakmica kod kuće, osim tog jednog poraza, ostvario 12 pobede i četiri remija, uz gol-razliku 33:13.

FK Partizan
foto: Espreso/Aleksandra Čolić

Na crno-beloj strani Topčiderskog brda padali su i slabiji timovi kakvi su Rudar (3:0), Trakaj (1:0), Konahs (3:0), ali i ekipe daleko ozbiljnijeg ranga, kao što su Jang Bojs (2:1), Nordsjeland (3:2), Malatija (3:1), Molde (2:1), Astana (4:1), Santa Klara (2:0)... Partizan je remizirao sa Bešiktašem (1:1), Plzenom (1:1), AZ Alkmarom (2:2) i Sočijem (2:2).

U prethodnoj sezoni, u kojoj nije došao do grupe, Partizan je imao peh da je kod kuće igrao jedino sa letonskim RFS-om (1:0), pa nije imao šansu da taj uspešni niz protegne na još koju utakmicu.

Meč sa Florom večeras je prilika da Parni valjak nastavi sa dobrim rezultatima na svom terenu. Čisto informativno radi, crno-beli pet godina nisu izgubili ni večiti derbi u domaćem prvenstvu na svojoj strani Topčiderskog brda, a imaju i niz od 28 mečeva bez poraza u Superligi.

Dakle, Humska 1 je definitivno postala Partizanova tvrđava koju je jako teško osvojiti.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.