JUVENTUS DOBIO ČELSI: Ronaldo golom za pobedu krunisao istorijsku noć, Barselona ponovo razočarala (FOTO)
Foto: Profimedia

liga šampiona, 2. kolo

JUVENTUS DOBIO ČELSI: Ronaldo golom za pobedu krunisao istorijsku noć, Barselona ponovo razočarala (FOTO)

Ubedljivu pobedu ostvario je Bajern iz Minhena

Objavljeno: 00:38h

Fudbaleri Juventusa pobedili su u Torinu evropskog šampiona Čelsi sa 1:0, u utakmici drugog kola Grupe H u Ligi šampiona. Jedini gol postigao je Federiko Kijeza u 46. minutu.

Čelsi je posle primljenog napadao, u 52. minutu pokušao je Ben Čilvel, ali je šutirao preko prečke. Igralo se uglavnom pred kaznenim prostorom Juventusa, a u 83. minutu Lukaku je mogao da izjednači, ali je iz dobre situacije šutirao preko gola. U 87. minutu Čelsi je tražio penal zbog mogućeg igranja rukom pred golom, ali je posle upotrebe VAR tehnologije procenjeno da sudija nije pogrešio pa je ostalo 1:0 za ekipu Juventusa.

U drugoj utakmici Grupe H, Zenit je ranije danas u Sankt Peterburgu pobedio Malme sa 4:0. Juventus je prvi u grupi sa svih šest bodova, Čelsi i Zenit imaju po tri, a Malme je bez bodova. U trećem kolu Juventus će u Sankt Peterburgu 20. oktobra igrati protiv Zenita, a Čelsi će na Stamford Bridžu dočekati Malme.

Fudbaleri Salcburga pobedili su Lil sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe G. Salcburg je vodio sa 2:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu Karimu Adejemiju, koji je oba pogotka postigao iz jedanaesteraca, u 31. i 53. minutu. Konačan rezultat postavio je Burak Jilmaz u 62. minutu iz slobodnog udarca.

U drugoj utakmici Grupe G, Volfsburg i Sevilja odigrali su u Nemačkoj nerešeno 1:1. Volfsburg je poveo u 49. minutu golom Renata Štefena, a Sevilja je izjednačila u 86. minutu golom Ivana Rakitića iz jedanaesterca.

Salcburg je prvi na tabeli sa četiri boda, Sevilja i Volfsburg imaju po dva, a Lil na poslednjem mestu na tabeli ima jedan bod. U trećem kolu Salcburg će 20. oktobra dočekati Volfsburg, a Lil će igrati na svom terenu protiv Sevilje.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su ekipu Viljareala sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe F Lige šampiona. Viljareal je poveo u 53. minutu golom Paka Alkasera, izjednačio je Aleks Teles u 60, a pobedu Junajtedu doneo je Kristijano Ronaldo u 95. minutu.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Ranije danas, fudbaleri Atalante su u istoj grupi pobedili Jang Bojs sa 1:0 pogotkom Matea Pesine u 68. minutu.

Atalanta je prva na tabeli Grupe F sa četiri boda, po tri sada imaju Jang Bojs i Mančester junajted, dok je Viljareal ostao na jednom osvojenom bodu. Fudbaleri Atalante će u trećem kolu 20. oktobra gostovati Mančester junajtedu, dok će švajcarski tim dočekati Viljareal.

Fudbaleri Bajerna iz Minhena ubedljivo su na svom terenu pobedili Dinamo iz Kijeva sa 5:0, u utakmici drugog kola Grupe E Lige šampiona.

Nemački tim je pobedu najavio posle manje od pola sata igre pošto je golovima Roberta Levandovskog stigao do velike prednosti. Poljak je najpre u 12. minutu bio siguran sa penala nakon što je Sergej Sidorčuk igrao rukom u kaznenom prostoru, da bi potom u 27. minutu duplirao prednost svoje ekipe posle asistencije Tomasa Milera.

Serž Gnabri je u 68. minutu, posle brze akcije Bajerna, povisio na 3:0, šest minuta kasnije u strelce se upisao i Liroj Sane sjajnim udarcem sa distance, a konačan rezultat postavio je Erik Maksim Čupo-Moting u 87. minutu.

U drugom meču Grupe E, fudbaleri Benfike su na svom terenu pobedili Barselonu sa 3:0. Domaći tim poveo je već u trećem minutu posle solo akcije Darvina Nunjesa. On je povukao akciju i završio je udarcem u donji levi ugao gola Marka Andrea ter Štegena.

Benfika je duplirala prednost u 69. minutu kada se Rafa Silva našao na pravom mestu u pravo vreme i pogodio mrežu Barselone posle gužve u kaznenom prostoru. Pobedu portugalskog tima potvrdio je Nunjes sa jedanaesterca u 79. minutu nakon što je jedan igrač Barselone igrao rukom.

Bajern je prvi na tabeli Grupe E sa šest bodova, Benfika je druga sa četiri, Dinamo je sakupio bod, dok je Barselona poslednja bez bodova. Fudbaleri Bajerna će u narednom kolu gostovati Benfiki, dok će Barselona dočekati kijevski Dinamo.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.