PRE 12 GODINA JE TRENIRAO S RONALDOM U JUNAJTEDU, A SAD JE MLEKAR: "Ne bih se menjao s njim!"
Foto: Printscreen/YouTube, EPA/Peter Powell

ispunjen i bez slave

PRE 12 GODINA JE TRENIRAO S RONALDOM U JUNAJTEDU, A SAD JE MLEKAR: "Ne bih se menjao s njim!"

Kristijano i dalje igra vrhunski i opet se obreo u Mančesteru, ali je Ričard Ekersli poptuno srećan svojim životnim putem

Objavljeno:

Karijera Kristijana Ronalda traje skoro dve decenije pa je igrao sa nekoliko generacija fudbalera. Za neke vreme tek dolazi, dok su drugi odavno u penziji.

U razgovoru za Atletik Ričard Ekersli je ispričao koliko se njegov život promenio od 2009. godine pa do danas. Tada je bio član Mančester junajteda i trenirao sa Kristijanom Ronaldom.

- Dosta o tome razmišljam. Ronaldo se vratio u Junajted i posljednji put kad je bio tu, bio sam i ja. Trenirao sam s njim - prisetio se Ekersli:

- Sada sam ja mlekar i prodajem mleko za kašu. On još igra fudbal. To je ludo. Dva razdvojena sveta.

Ipak, Ekersli je apsolutno zadovoljan svojim životom.

- Ne bih se menjao s njim. Veoma sam srećan i upravljam svojom sudbinom - govori 32-godišnjak koji je već šest godina u fudbalskoj penziji.

Bila je 2015. godina kada je odigrao svoj poslednji meč u karijeri i to kao fudbaler Oldama protiv Donkastera. Povredio se u 71. minutu i više nije igrao. Bilo je to u decembru, tog meseca CR7 je dao devet golova za Real.

- Oldam nije imao novca i ambicija. Vraćao sam se s venčanja, imali smo novorođenče i rekao sam ženi da hoću da se oprostim od fudbala.

- Bilo je to olakšanje. Imao sam dovoljno novca za šest meseci ili godinu - govori Ekersli koji je otišao u Totnes gde je počeo da gradi novi život.

- Imali smo svoju kuću, svoj vrt, sejali smo i pravili sebi hranu. To je poput gradića bez asfalta. Radi se o zajednici od 40-ak ljudi.

- Svi su vegeterijanci i sve je 100 % prirodno. Proizvedemo oko 25.000 litara mleka mesečno. Imamo 22 zaposlena i želimo da postanemo najveći distributer mleka u Engleskoj. Ko zna, možda ćemo ih dostavljati i Mančester junajtedu jednog dana - kaže zadovoljni Ekersli.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

U međuvremenu Ronaldo je nekoliko puta u dresu Reala bio proglašen najboljim igračem sveta, igrao je i tri godine za Juventus. Iako ima 36 godina nema nameru da prestane da obara rekorde i osvaja trofeje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.