VRAĆA SE U EVROPU: Marko Marin potpisao za Ferencvaroš!
Foto: Starsport©

novi klub

VRAĆA SE U EVROPU: Marko Marin potpisao za Ferencvaroš!

Marko Marin je pre godinu i po dana prešao iz Crvene zvezde u Al Ahli u transferu teškom 2.500.000 dolara, s tim to je Zvezdi na kraju pripalo 1.700.000 evra kada se odbije Olimijakosov deo

Objavljeno:

Otkada je na arapsku epizodu Marka Marina stavljena tačka krenule su da isplivavaju imena zainteresovanih klubova iz Italije, Belgije, a neizostavno je bilo dovođenje ofanzivnog veziste u vezu sa Vladanom Milojevićem i AEK-om. Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest iz Mađarske: Marko Marin novi je igrač Ferencvaroša.

Šampion Mađarske i Marko Marin sklopili su dogovor, dugogodišnji reprezentativac Nemačke i nekadašnji kapiten Crvene zvezde parafirao je za Ferencvaroš. Veliki posao završio je tim iz Budimpešte, dobio je lucidnog kreatora i uvećao šanse da sezonu okonča u velikom stilu, kao i prethodne tri – osvajanjem titule, koja bi bila 33. u bogatoj istoriji Ferencvaroša.

U dva dana su na zvaničnom sajtu mađarskog kluba osvanule slike dva dobro poznata imena ljubiteljima fudbala u Srbiji i regionu. Potpisu Marka Marina prethodilo je angažovanje Muhameda Bešića. Defanzivni vezista vratio se u klub koji ga je lansirao u orbitu. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na leto 2015. godine u transferu vrednom 4.800.000 evra prešao u Everton, a na Ostrvu je, pored Karamela, igrao za Midlzbro i Šefild junajted.

Para na paru ide, a i pojačanje na pojačanje. Marko Marin je transfer bomba letnjeg prelaznog roka u Mađarskoj. Pre nekoliko meseci Marko Marin je raskinuo ugovor sa saudijskim Al Ahlijem i od tada je razmatrao brojne ponude. On je na svoju inicijativu pred organima FIFA raskinuo ugovor sa Saudijcima koji mu duguju oko 4.500.000 evra i obavezni su da mu sve isplate.

Marko Marin je pre godinu i po dana prešao iz Crvene zvezde u Al Ahli u transferu teškom 2.500.000 dolara, s tim to je Zvezdi na kraju pripalo 1.700.000 evra kada se odbije Olimijakosov deo. Nemac srpskog porekla je potpisao ugovor na dve i po godine vredan 5.000.000 evra. Ali Saudijci su bili neredovni u isplatama od samog početka, pa je Marin jedan deo ugovora proveo na pozajmici u lokalnom rivalu Al Raedu.

Nije samo Marko Marin “zakinut” za obećani novac. Crvena zvezda i dalje čeka da joj legne poslednja rata od 700.000 evra. Crveno-beli tužili su Al Ahli i dobili su sudijski klub na sudu. Sada čekaju uplatu...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.