TUHEL NA SAV GLAS HVALI BELGIJANCA: Lukaku ne donosi samo talenat, nego veru i skida pritisak sa ostalih igrača!
Foto: EPA/Adam Davy

MORA

TUHEL NA SAV GLAS HVALI BELGIJANCA: Lukaku ne donosi samo talenat, nego veru i skida pritisak sa ostalih igrača!

Tuhel je rekao da je generalno zadovoljan igrom ekipe protiv Zenita

Objavljeno:

Trener Čelsija Tomas Tuhel rekao je da je napadač Romelu Lukaku tip fudbalera koji je nedostajao londonskom klubu, nakon što je Belgijanac bio strelac i u utakmici protiv Zenita u Ligi šampiona.

- Nastup Romelua nije bio lak. Nisamo napravili mnogo prilika za njega, ali on je tip igrača koji ne gubi samopouzdanje i veru. I zbog toga je prvoklasan napadač. On je izuzetno važan. Nemate mnogo napadača njegovog kvaliteta - rekao je Tuhel, preneo je Skaj.

Lukaku se ovog leta iz Intera vratio u Čelsi za koji je u četiri utakmice postigao četiri gola, od kojih i pobedonosni, u utorak uveče protiv Zenita iz Sankt Peterburga (1:0), na početku takmičenja u Ligi šampiona.

- Pobedjivali smo i bez Lukakua i pravili rezultate. Ali, on je tip igrača koji nam je nedostajao, ne samo zbog talenta nego i zbog njegove ličnosti. On je tako skroman, sjajno komunicira u svlačionici i pravi odredjenu energiju oko sebe u ekipi na koju smo ponosni - rekao je Tuhel.

Romelu Lukaku
foto: Profimedia

- Duh i atmosfera iz prošle sezone su nas daleko odveli i važno je da to imamo ponovo. To imamo sa Romeluom, on zna šta je ovaj klub - dodao je trener londonskog kluba.

Lukaku je iz šest šuteva u gol postigao četiri.

- U fudbalu nema mnogo golova, a golovi menjaju tok utakmice. Ceo tim veruje da mu je jedna šansa dovoljna da postigne gol. Lukaku ne donosi samo talenat, nego veru i skida pritisak sa ostalih igrača. On ne gubi samopouzdanje, na veoma je visokom nivou i srećni smo što je sa nama - dodao je.

Tuhel je rekao da je generalno zadovoljan igrom ekipe protiv Zenita.

- To je bio težak meč protiv teškog protivnika. Morali smo da budemo koncentrisani u odbrani, pošto Zenit ima kvalitetne napadače - naveo je on.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.