CRVENA ZVEZDA RUTINSKI SAVLADALA PROLETER: Tri gola u mreži protivnika kao dobra najava za meč sa Bragom!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

BEZ PROBLEMA

CRVENA ZVEZDA RUTINSKI SAVLADALA PROLETER: Tri gola u mreži protivnika kao dobra najava za meč sa Bragom!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter rezultatom 3:0

Objavljeno: 22:28h

Iskoristila je Crvena zvezda na pravi način period tokom reprezentativne pauze. Prvotimci srpskog šampiona su uslišili molbe šefa struke Dejana Stankovića, otvorili meč protiv Proletera na pravi način i posle serije žestokih naleta rešili pitanje pobednika već u 27. minutu utakmice. Potom su sebi obezbedili rutinsko odrađivanje posla, priliku da dođu do ubedljive pobede, ali i da sačuvaju energiju za start grupne faze Lige Evrope. Naravno, u podsvesti je bio i 165. večiti derbi, koji je na programu već naredne nedelje u Humskoj - 3:0 (2:0).

Gosti iz Slane bare nisu uspeli da da se odupru znatno kvalitetnije protivniku i pronađu način da ozbiljnije ugroze gol Miloša Gordića, iako je Dejan Stanković, na svom 43. rođendanu, odmorio nekoliko standardnih prvotimaca nakon reprezentativnih obaveza. Ipak, tu je bio potpuno ispirisani i motivisani Aleksandar Katai, kome su prijali dani predaha, pa je sa nekoliko magičnih trenutaka na travi stadiona Rajko Mitić iskoristio da ulepša veče Zvezdinoj publici na 58. rođendanu najvećeg srpskog stadiona.

U protokolu za večerašnji meč nisu se našli Milan Borjan, Aleksandar Dragović i Mohamed el Fardu Ben, dok je Gelor Kanga ušao u drugom poluvremenu. Priliku da debituje dobio je i Rišairo Živković, koji je odmah po ulasku na teren u drugom poluvremenu dobro uposlio Milana Pavkova, koji je potpom tražio jedanaesterac posle kontakta, ali njega nije bilo. Ipak, više je nego evidentno da će Živkoviću trebati vremena da dođe do željene forme i u potpunosti se adaptira na to crveno-beli dres.

Kataiju je bilo dovoljno četiri minuta da povuče kompletnu ekipu i reši pitanje pobednika. Majstor iz Srbobrana je prvo u 24. minutu začeo akciju kod vodećeg gola, poslao je loptu na glavu Milošu Degeneku, a ovaj je spustio u srce peterca, gde je naleteo Seku Sanogo i upisao prvenac u crveno-belom dresu ove sezone. Tri minuta kasnije na delu je bila demonstracija vrhunske saradnje između Mirka Ivanića i Kataija. Vezista iz Bačkog Jarka je uposlio krilo iz Srbobrana, ovaj je mogao da uposli i samog Dionija, ali je rešio da prevari Petrića i uspeo je u tome, posle čega je lagano prosledio loptu u prazan gol. I treći pogodak srpskog šampiona u 75. minutu utakmice bio je u režiji Ivanića i Kataija. Ponovo je Ivanić bio asistent iz brze akcije, koju je na rutinski način realizovao Katai.

FK Crvena zvezda
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Novu šansu od starta meča dobio je Lois Dioni. Francuz je uskočio u ulogu El Fardu Bena, zaigrao na poziciji drugog špica, koji mu je prirodnija, na startu utakmice je ušao u dve velike šanse, ali je obe propustio, posle čega je očigledno psihološki pao, pa više nije bio tako opasan. Utakmicu je dobro otvorio i Nenad Krstičić, koji je zapretio na startu sa ivice kaznenog prostora, a kasnije promašio kolosalnu šansu. Međutim, iskusni vezista je evidentno napravio napredak u svojoj igri, i polako postaje sve konkretnija alternativa Geloru Kangi.

Formacija sa dvojicom napadača daje sve konkretnije rezultate u Zvezdinoj igri i postaje vrlo korisna u situaciji kao što je bila večerašnja, kada rival dođe na stadion Rajko Mitić da grčevito brani svoj gol. Konkretno sa Dionijem i Pavkovim, koji su ulazili u krilo protivničkoj odbrani, otvarao se veliki prostor za dejstvovanje Ivanića i Kataija, koji su pleli mrežu oko šesnaesterca ekipe Dušana Bajića.

Uskoro opširnije...

(Espreso/ Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.