(4.KOLO) PREMIJER LIGA: Siti slavio u Lesteru, Brajtonu pripala "infarkt" završnica, remi Vest Hema...
Foto: Profimedia

pregled kola

(4.KOLO) PREMIJER LIGA: Siti slavio u Lesteru, Brajtonu pripala "infarkt" završnica, remi Vest Hema...

Ronaldo obeležio prvi dan četvrtog kola Premijer lige

Objavljeno:

Mančester junajted trijumfovao na drugom debiju Kristijana Ronalda, Arsenal konačno pobedio, Građani slavili na King Paueru

Počelo je četvrto kolo velikim iznenađenjem. Kristal Palas je prosto pregazio Totenhem i naneo mu prvi poraz u sezoni (3:0). U terminu od 16.00 na programu je bilo čak šest utakmica, a u centru pažnje bio je duel na Old Trafordu. Mančester junajted je dočekao Njukasl, a u startnih 11 Crvenih đavola našao se i povratnik Kristijano Ronaldo. Portugalac je nastavio gde je stao pre 12 godina, sa dva gola je razgalio ispunjeni Old Traford i tako utabao stazu ka pobedi i pored još jednog mlakog izdanja zadnje linije - 4:1.

Škripala je odbrana ekipe Ole Gunara Solskjera, ali neutegnuta zadnja linija neće toliko mučiti norveškog stručnjaka u nastavku sezone, jer u napadu ima gol mašinu. Možda i najbolju u istoriji. Navijači Junajteda u šali kažu da se vratio posle 12-godišnje pozajmice. Moglo bi se reći da je kaljenje dobro prošlo. Kao da dan nije ostario, pošto je već posle prvog meča u drugom mandatu na Teatru snova postalo jasno da će i u 36. godini biti alfa i omega na terenima najbolje lige sveta.

Prvo je u nadoknadio prvog poluvremena prekinuo mučenje Đavola, koji su mogli da budu i zaostatku. Pogledala ga je i sreća, dobio je loptu praktično na gol liniji, pa je rutinski načeo goste. Uzvratio je Njukasl preko Mankilja na startu drugog dela igre, a onda je ponovo Ronaldo morao da vadi kestenj iz vatre. Proleteo je Luk Šo po levoj strani, poslao loptu ka Portugalcu, koji beži nedovoljno dobro postavljenoj odbrani Svraka i kroz noge golmana Vudmana smešta loptu u mrežu rivala. Prvim golom postao je najstariji strelac Junajteda u Premijer ligi još od Rajana Gigsa (februar 2013. godine), drugim je postao najstariji igrač sa dva pogotka na jednom meču elitnog ranga engleskog fudbala, još od Grejema Aleksendera iz Barnlija (april 2010. godine).

Zemljak Bruno Fernandeš je dokazao da dolazak svetske zvezde neće ugroziti njegovu ulogu u ekipi i da neće umanjiti njegov učinak i uticaj na igru tima iz Mančestera. Sjajnim golom u 80. minutu je omogućio Junaujtedu da lakše diše, da bi rezervista Džesi Lingard u drugom minutu sudijske nadoknade stavio tačku.

Arsenal je upisao prvi trijumf u sezoni. Pritom je postigao i prvi gol. Posle katastrofalnog početka, uspeo je na Emiretjsu da savlada Norič. Dobra vest je da je mreža ostala prazna, loša da je se samo Obamejang upisao u listu strelaca. Jednom - 1:0.

Dominirao je Arsenal od prvog minuta, ali je led probio tek u 66. minutu. Mladi Lokonga se odlično izborio za loptu pred kaznenim prostorom rivala, prosledio je do Pepea, koji u svom stilu šutira sa ivice kaznenog prostora i pogađa stativu. Lopta mu se vraća, ponovo pogađa stativu, a onda u padu nekako šalje loptu do Obamejanga, koji je uspešno gura preko gol linije.

Norič je tako ostao na dnu, kao jedini tim bez bodova posle četiri kola, dok je Arsenal pobegao iz opasne zone.

Mančester Siti je nastavio sa dobrim rezultatima, ali se dobro pomučio da dođe do celog plena na King Pauer stadionu. Lester je pružio dobar otpor, ali na kraju nije uspeo da pronađe put do mreže iza Edersona. Gosti se sa tri boda vraćaju kući zahvaljujući pogotku Bernarda Silve iz 62. minuta - 1:0.

Imao je Portugalac dosta sreće. Lopta mu je pala pred noge posle jednog odbitka. Sojundžu je izlokirao opasan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je uz njega bio lukavi Portugalac, koji je sa par metara lako pronašao put do mreže. Bilo je u nastavku prilika na obe strane, najagilniji je u završnici bio novajlija Lisica Ademola Lukman, ali nije uspeo da se upiše na prvom nastupu u novim bojama. Na kraju ipak zaslužen trijumf Građana.

Pobede su upisali i Brajton, koji je u poslednjim minutima pogotkom Trosara srušio Brentford kao gost (1:0), kao i Vulverhemptom (2:0). Bruno Laž je upisao prvi trijumf u Premijer ligi, njegovi puleni su na Vikaridž roudu srušili Votford i došli do prvih bodova u sezoni. Autogolom je Vukove pogurao defanzivac domaćih Sijeralta, da bi pobedu golom u samom finišu overio novajlija Hvang Hi čan. Sautempton i Vest Hem su podelili bodove, a susret je obeležio najbolji strelac Čekićara Antonio, koji je u petom minutu nadoknade zaradio isključenje (drugi žuti).

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Standings provided by SofaScore LiveScore

Subota

Kristal Palas - Totenhem 3:0 (0:0)

/Zaha 75 penal, Eduar 84, 90+3/

Arsenal - Norič 1:0 (0:0)

/Obamejang 66/

Brentford - Brajton 0:1 (0:0)

/Trosar 90/

Lester - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/Bernardo Silva 62/

Mančester junajte - Njukasl 4:1 (1:0)

/Ronaldo 45+2, 62, Fernandeš 80, Lingard 90+2 - Mankiljo 56/

Sautempton - Vest Hem 0:0

Votford - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Sijeralta 74ag, Hvang 83/

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.