STANKOVIĆ O ULASKU U LIGU EVROPE: Veliki je uspeh igrati grupnu fazu, ekipe koje smo dobili igraju ozbiljan fudbal
Foto: Starsport

PRIČAO JE O SVEMU

STANKOVIĆ O ULASKU U LIGU EVROPE: Veliki je uspeh igrati grupnu fazu, ekipe koje smo dobili igraju ozbiljan fudbal

Trener Crvene zvezde ne odriče se plasmana u drugu fazu

Objavljeno: 11:28h

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković osvrnuo se u izjavi za "Sportski žurnal" o prolasku šampiona Srbije u grupnu fazu Lige Evrope.

Peti put zaredom Crvena zvezda je obezbedila plasman u evropsko takmičenje.

- Veliki je uspeh igrati Ligu Evrope, iako je pokušano da se predstavi kao neuspeh kluba i nas koji branimo boje Zvezde. Drago mi je da je svaki navijač prepoznao da je to stvarno uspeh. Odgovornost za meč sa Šerifom preuzimam samo ja. Ide se napred ne mogu da se okrećem pozadi, nastavili smo da se borimo i došlo jednog od ciljeva.

Čim su izvučeni rivali u grupi, krenulo se sa ocenom atraktivnosti.

- Kad su me pred žreb pitali može li Lacio da dođe, odgovorio sam da može. Bio bi to tim sa imenom i prezimenom, da znamo da imamo jednog ,,big“ protivnika. Na prvu čini se da smo dobili neatraktivnu grupu. Ali, ako neko želi da se bavi sportskom analizom Brage, Midtjilanda i Ludogoreca ima šta da vidi. Grupa je mogla da bude gora po kvalitetu sigurno duplo, ali i ove ekipe koje smo dobili igraju ozbiljan fudbal, pogotovo Portugalci. Danci imaju sistem odrastanja, pravljenja akademije, selektiranje igrača, dobru prodaju. Ne greše ni sekund. Ludogorec je pun talenta i nepredvidiv.

Dejan Stanković
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

On nije otpisao prolazak u drugu fazu takmičenja.

- Našu kuću uvek branimo svim snagama. Gledaćemo da budemo pametni i van nje, da donesemo nešto što može da napravi razliku, da bismo prošli u narednu fazu - rekao je Stanković.

Objasnio je zašto se posle meča u Klužu peo na ogradu i slavio sa navijačima.

- Šta sam to loše uradio?! Nisam nikog uvredio. Jednostavno su me ponele emocije. Videli ste zadovoljstvo, ljudsku reakciju i 15 sekundi na ogradi. Bio sam zvezdaš u tom trenutku i tu je kraj - poručio je Zvezdin trener u razgovoru za Sportski žurnal.

Govorio je Stanković i o igračima koje ima u timu.

- Ne bih da delim igrače... Ako krenemo da sečemo na sitne kriške, svako se na svoj način izdvaja: Sale Katai, Mića Ivanić, Milunović, Rodić, Borjan...To su mi sve prva iskustva sa igračima. Nisam objektivan po tom pitanju. Vidi se da Drago dolazi iz 15 godina ozbiljnog takmičenja, Bundeslige. Iskustvo izbija iz njega na svakom treningu. Poštovanje prema grupi, meni, dresu, vidite i sami koliko mu Zvezda znači. Neko ko je za primer. Uvek govorim mlađima da u svlačionici imaju primere, ukoliko žele da budu vrhunski ljudi i profesionalci.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.