ESPRESO INTERVJU DEJAN ANĐUS: Šta mi je Vučić prvo rekao kada smo se upoznali i zašto država štiti Čovića? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

SA NJIM NIKADA DOSADNO

ESPRESO INTERVJU DEJAN ANĐUS: Šta mi je Vučić prvo rekao kada smo se upoznali i zašto država štiti Čovića? (FOTO) (VIDEO)

Poznati voditelj bio je gost naše redakcije, a kao i uvek, razgovor sa njim je bio ekstremno zanimljiv
Objavljeno:
foto: Filip Plavčić

Prokomentarišiti dešavanja u fudbalskom klubu Crvene zvezda.

-To je tema o kojoj ću sve manje govoriti. Naš klupski fudbal praktično ne postoji u evropskim okvirima. Partizan i Zvezda se nameću za našu titulu, a ko će biti prvak više nikoga ne interesuje. Naš fudbal postoji samo da bi se zarađivalo, jer smo talentovano podneblje. Mene stvarno ne zanima ko će biti prvak, iako i dalje osećam neko navijaštvo iz detinjstva.

Zbog čega još uvek nije došlo do privatizacije Partizana i Crvene zvezde?

- Ovde više bitnih pitanja. Ko će da kupi te klubove? Da li su to bogati pojedinci? Da li su to društveno odgovorni ljudi? Da li su to strane kompanije? Šta da se radi ovim navijačima koji od toga žive? Šta da se radi sa menadžerima koji poseduju igrače? Šta da se radi sa interesnim grupama koje imaju interes od toga?

- Premijer Vučić je rekao da idemo u privatizaciju, ali sada je ta priča zamrla. Žali bože što su napisani zakoni, žali bože što je Vanja Udovičić uradio sve što je trebalo. Mi ćemo morati sa time da se suočimo. Vučić ima snage za tako nešto, niko ne bi pravio nikakav problem, ali ne razumem da zbog čega on ima uzdržanost po tom pitanju. Možda su te interesne grupe članovi stranke, pa je to problem.

foto: Filip Plavčić

Šta očekujete od Crvene zvezde i Partizana u novoj košarkaškoj sezoni?

- Crvena zvezda je veoma dominantna, iako se možda na početku činilo da je slabija ekipa nego prošle godine. Tu će biti promena, ima još dosta da se igra. Cedevita je uz crveno-bele glavni favorit, Partizan je tu među četiri, kao i Budućnost. Partizan ima jak domaći teren, ali videćemo na strani, pošto su do sada bila lagana gostovanje.

- U Evroligi, Crvena zvezda neće uraditi ništa, a FIBA Ligu šampiona ne pratim, ne znam šta predstavlja to takmičenje. Zvezda nema šta da traži, naročito na gostovanjima, ali to nije ni toliko loše, jer će šansu dobiti mlađi košarkaši.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.