ZVEZDI SE HOLANDSKI KLUBOVI MEŠAJU U POSAO: Crveno-beli neće lako sada privoleti Živkovića!
Foto: Profimedia

biće gusto

ZVEZDI SE HOLANDSKI KLUBOVI MEŠAJU U POSAO: Crveno-beli neće lako sada privoleti Živkovića!

Živković je svima, pa i Crvenoj zvezdi, posebno interesantan, s obzirom da je slobodan igrač. A kao što je poznato, opcija srpskoš šampiona je i Nikola Čumić iz Olimpijakosa

Objavljeno:

Crvena zvezda ima sve jaču konkurenciju za Rišaira Živkovića. Prema pisanju specijalizovanog portala Voetbal International u igru za brzonogog fudbalera ušli su holandski prvoligaši, Herenven i Cvole.

Isti izvor navodi, da će Živković kroz nekoliko dana doneti konačnu odluku o svojoj budućnosti.

Kao što je već poznato, na osnovu informacija Mozzart Sporta, srpski šampion je Živkoviću ponudio ugovor vredan 360.000 evra u prvoj sezoni, sa tendencijom rasta u narednim godinama ako obe strane budu zadovoljne. U pitanju bi bio trogodišnji ugovor, koji u trećoj godini bi mogao da dođe do 420.000 evra. Takođe, Holanđanin na stolu ima i duplo bolju ponudu (700.000 evra godišnje) od jednog turskog prvoligaša, ali finansijski aspekt očigledno nije ključan u konačnom izboru.

Rišairo Živković
foto: Profimedia

Holandski portal piše da Herenven već neko vreme traži napadača na tržištu, kako konkurenciju Henku Vermanu. Prethodno je na radaru bio napadač Remsa Kaj Serhujs, ali se ispostavilo da je to neizvodljiva opcija. Sa druge strane, Cvole u napadau trenutno ima samo Slobodana Tedića i neophodan mu je brz igrač u navali.

Rišairov osnovni kvalitet, pored brzine, je i to što pored krilne pozicije može da igra i u samom špicu napada, pa može da bude izuzetno koristan ekipama koje insistiraju na tranzicionoj igri. Ipak, osnovni problem je što je u poslednjih godinu i po dana jedva sakupio dvocifreni borj utakmica u nogama, pa će mu sasvim sigurno biti neophodan određeni period da uhvati pravi ritam.

Živković je svima, pa i Crvenoj zvezdi, posebno interesantan, s obzirom da je slobodan igrač. A kao što je poznato, opcija srpskoš šampiona je i Nikola Čumić iz Olimpijakosa, ali grčki šampion je odredio visoku otkupnu cenu od 1.000.000 evra posle pozajmice. Ostaje da se vidi, da li će na kraju prevagnuti velika želja obe strane da nekadašnji igrač Radničkog iz Niša na kraju ipak zaigra na stadionu Rajko Mitić.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.