OBRATIO SE SAŠA ILIĆ: Izneo je svoja očekivanja u novom klubu!
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

novi posao

OBRATIO SE SAŠA ILIĆ: Izneo je svoja očekivanja u novom klubu!

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio priliku da trenerski put počnem u Čukaričkom"

Objavljeno:

Odjeknula je juče sa Banovog brda vest da je upražnjeno mesto šefa stručnog štaba Čukaričkog zauzeo Saša Ilić, a dan nakon postignutog dogovora o dvogodišnjoj saradnji perspektivni strateg izneo je očekivanja uoči novog izazova.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio priliku da trenerski put počnem u Čukaričkom. Zahvalan sam Fudbalskom savezu Srbije što mi je izašao u susret i nije napravio problem pri prelasku na Banovo brdo. Takođe, zahvalan sam rukovodstvu na ukazanoj prilici i potrudiću se da opravdam poverenje", rekao je Ilić na promociji.

Nekadašnji fudbalski arhitekta pre dolaska na klupu beogradskog superligaša sporazumno se rastao sa Fudbalskim savezom Srbije u kojem je obavljao funkciju selektopra pionira, ali i člana stručnog štaba Dragana Stojkovića.

"Da sam mogao da biram klub u ovom trenutku to bi bio Čukarički. Sve se desilo odjednom, pozivi, razgovori. Imao sam jedan jedini problem, a to je rastanak sa Savezom, međutim naišao sam na potpuno razumevanje. Ovo je idealan klub za trenera na početku karijere. Odmah po završetku igračke karijere sam upisao licencu, počeo da radim u Savezu, i prethodnih šest meseci bio deo stručnog štaba selektora Stojkovića".

Ilić je potom istakao da je će mu cilj biti da implementira prepoznatljivu igru, a da je uveren da će mu u tome pomoći najbloži saradnici u stručnom štabu Veličko Kaplanović, Milorad Peković i Oliver Kovačević.

"Nadam se da ću napraviti tim sa prepoznatljivom igrom. Protiv mnogih igrača sam imao priliku da igram i odlično ih poznajem. Sve su to talentovana deca i moj je zadatak da na najbolji način iskoristim njihov potencijal. Zadovoljan sam sa igračkim kadrom, ali ću u narednim danima u dogovoru sa direktorom matijaševićem odlučiti da li su potrebne promene i eventualna pojačanja".

Neizbežno pitanje je bilo i kako će Ilić gledati na susrette sa Partizanom u kojem je ostavio najdublji trag kao igrač, ali i Crvenom zvezdom, najvećim rivalom.

"Svi ljudi znaju šta je Partizan za mene, ali trenutno razmišljam o Čukaričkom. Rano je da pričam o duelu sa crnpo-belima, ali i sa Zvezdom. Daleko je Crvena zvezda iz ove perspektive, razmišljam samo o Radničkom", rekao je Ilić.

Očekivanja je izneo i tehnički direktor Brđana Goran Grkinić, koji je istakao da je ugovor potpisan na dve godine, ali da se nada da će saradnja trajati znatno duže.

"Čast nam je i zadovoljstvo što je Saša ilić novi šef stručnog štaba Čukaričkog. Saša je bio želja Galeta Obradovića, Vladimira Matijaševića i mene. Veoma mi je drago što trenerski put kreće baš iz našeg kluba i nadam se da ćemo zajedno imati pregršt uspeha", kazao je Grkinić.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.