JUNAJTED UBEDLJIVO POČEO NOVU SEZONU: Lids sa pet komada u mreži ispraćen kući (FOTO)
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA, PRVO KOLO

JUNAJTED UBEDLJIVO POČEO NOVU SEZONU: Lids sa pet komada u mreži ispraćen kući (FOTO)

Tri gola postigao je Bruno Fernandeš, dok je Nemanja Matić igrao od 69. minuta

Objavljeno:

Fudbaleri Mančester junajteda pobedom su počeli novu sezonu u Premijer ligi, pošto su danas na svom terenu bili bolji od Lidsa sa ubedljivih 5:1.

Tri gola na prepunom Old Trafordu postigao je Bruno Fernandeš, u 30. i 54. i 60. minutu, a u strelce su se upisali i Mejson Grinvud u 52. i Fred u 68. minutu. Strelac jedinog pogotka za Lids bio je Luk Ajling u 48. minutu.

U prvom poluvremenu viđen je samo jedan gol, iako je bilo nekoliko prilika, a postigao ga je Fernandeš u 30. minutu, posle prve asistencije Pogbe na utakmici.

Posle samo tri minuta igre u nastavku Ajling je poravnao rezultat udarcem sa oko 25 metara, ali to kao da je razljutilo domaće fudbalere koji su do kraja meča "napunili" mrežu gostujućeg tima.

Prvo je Grinvud iskoristio još jedno sjajno dodavanje Pogbe u 52. minutu, a isto to je uradio i Fernandeš posle samo minut i 15 sekundi. Portugalac je u 60. minutu poslao loptu pod prečku Lidsovog gola za 4:1, a tačku na ovaj meč stavio je Fred u 68. minutu posle još jedne asistencije raspoloženog Pogbe.

Fernandeš je prvi igrač Junajteda koji je u prvom kolu upisao het-trik još od Lua Makarija u sezoni 1977/78, dok je Pogba postao sedmi igrač u istoriji Premijer lige koji je zabeležio četiri asistencije na jednom meču. On je prošle sezone na 26 ligaških mečeva upisao tri asistencije.

Srpski fudbaler Nemanja Matić igrao je za Junajted od 69. minuta.

Fudbaleri Mančester junajteda će u drugom kolu gostovati Sautemptonu, dok će Lids dočekati Everton.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.