NOVOPAZARCI PORUČILI SVOJIM NAVIJAČIMA: Ne lečite svoje frustracije na stadionu!
Foto: Starsport©

BEZ MRŽNJE I POLITIKE

NOVOPAZARCI PORUČILI SVOJIM NAVIJAČIMA: Ne lečite svoje frustracije na stadionu!

Dobrodošao je svako ko voli fudbal i sportski navija, ističe se u proglasu FK Novi Pazar

Objavljeno:

Fudbalski klub Novi Pazar poručio je danas svojim navijačima da ne dolaze na stadion, "ako na taj način leče svoje frustracije" i demonstriraju bilo koji vid nasilja.

U proglasu se navijačima skreće pažnja da ne dolaze na stadion, ako pokazuju bilo koju vrstu mržnje, vode politiku na stadionu, promovišu nacionalizam, koriste stadion za lične ili političke obračune i ako će zbog njih klub plaćati drakonske kazne ili igrati pred praznim tribinama.

Ističe se da je dobrodošao svako ko voli fudbal, sportski navija za svoj klub i poštuje goste, ko se raduje pobedama tima, ko sportski čestita protivniku kada on pobedi, ko pozdravlja svaki fudbalski i majstorski potez, ko bodri svoj klub i kada pobeđuje i kada gubi.

FK Novi Pazar
foto: Saša Pavlić Koky

- Fudbal je ipak samo igra, a da bi u Novom Pazaru on stvarno bio i jedan od simbola grada, moramo ga sačuvati od svih vanfudbalskih uticaja - poručuje se u proglasu.

Kako se upozorava, "ovo je ključni trenutak za fudbalski klub Novi Pazar, jer bi još jedna repriza dešavanja od nedelje gurnula fudbalski klub u ambis iz kojeg bi se teško izvukao".

Naglašava se i da manjini "navijača" ne treba dozvoliti da se kroz njih posmatra ceo fudbalski klub, a vrlo često i ceo grad.

- Ne dozvolimo da drugi od većine ljudi u Novom Pazaru prave ono što oni nisu, a opravdanje za incidente ne moze više biti 'ko je prvi počeo', pošto se ta bitka nikad ne može dobiti - ukazuje FK Novi Pazar.

(Espreso/FoNet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.