DINAMO STREPI: Englezi pišu o mogućoj kazni, navijači Dinama istakli ustašku zastavu (FOTO)
Foto: Profimedia

UEFA JE NA POTEZU

DINAMO STREPI: Englezi pišu o mogućoj kazni, navijači Dinama istakli ustašku zastavu (FOTO)

Bed Blu Bojsi, imali su skandalozan ispad na meču sa Legijom

Objavljeno: 18:58h

Čitav region, ali i čitava Evropa s nestrpljenjem čekaju ishod revanša prvih utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona zbog potencijalnog duela Crvena zvezda - Dinamo Zagreb u plej-ofu.

Crvena zvezda i Dinamo potencijalni su rivali u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Da li će do tog duela doći biće poznato posle revanš mečeva koji se igraju sledeće nedelje, a u kojima Crvena zvezda gostuje Šerifu, a Dinamo ekipi Legije.

Gotovo je izvesno da UEFA ne bi dozvolila gostujuće navijače ni u Beogradu ni u Zagrebu, naročito kada se ima u vidu šta se desilo u glavnom gradu Hrvatske kada su došli navijači Legije, gde je na ulici viđen pravi navijački rat.

Međutim, posle meča Dinamo - Legija, pitanje je i da li će Zagrepčani i moći da imaju svoje navijače na stadionu za taj potencijalni meč, jer su Bed Blu Bojsi, imali skandalozan ispad na meču sa Legijom, gde su na tribini raširili ustaške zastave sa ustaškim sloganom "što bog da i sreća junačka", koji je bio korišćen kao slogan 369. pojačanog pešadijskog puka, koji se u okviru Hitlerove Nemačke borio na istočnom frontu tokom Drugog svetskog rata.

Informaciju o mogućoj kazni preneo je engleski novinar Sem Strit uz fotografiju sa stadiona:

UEFA je poznata po tome da ima slabu dozu tolerancije kada su u pitanju ovakvi ispadi koji se podvode pod odeljak rasizam, pa nije isključeno da će Dinamo bude procesuiran.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.