DELIBAŠIČ BI VOLEO DA SE ISTORIJA PONOVI: "Neka bude 4:0 kao pre 19 godina na ovom stadionu"!
Foto: FK Čukarički

to bi bilo lepo

DELIBAŠIČ BI VOLEO DA SE ISTORIJA PONOVI: "Neka bude 4:0 kao pre 19 godina na ovom stadionu"!

Naša liga jeste razvojna i u svakoj utakmici baš su mladi igrači u fokusu. Ali, u mečevima u Evropi je to sve na daleko višem nivou, jednostavno gledaju vas sa još većom pažnjom. Motiva nam baš zbog toga neće nedostajati

Objavljeno:

Trener fudbalera Čukaričkog Pavle Delibašić rekao je danas da je njegova ekipa spremna za meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferecnija, kao i da je ta utakmica od velike važnosti za klub i za srpski fudbal.

- Ekipa je maksimalno spremna, za utakmicu koja je od ogromne važnosti za klub, ali i srpski fudbal u globalu. Svakako da očekujemo tvrdu utakmicu - rekao je Delibašić, preneo je sajt kluba.

Fudbaleri Čukaričkog igraće prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferecnija protiv švedskog Hamarbija, u četvrtak na stadionu Partizana.

Delibašić je dodao da je poznato kakav stil gaji švedski klub, kao i da Čukarički ima iskustvo sa igranjem protiv skandinavskih ekipa poput Moldea pre dve godine.

- Hamarbi ima sličan mentalitet i fizionomiju igre, na nama je da ostvarimo bolji rezultat nego što je to bio slučaj protiv Norvežana - istakao je on.

Šef stručnog štaba kluba sa Banovog brda dodao je da je upitan nastup Miladina Stevanovića, Stefan Kovača i Srđana Mijailovića, zbog povreda.

- Jasno je koliko nam ti igrači znače. Ali, mi imamo više od 20 igrača u sastavu, spremnih da u svakom momentu istrče na teren, s obzirom da smo sve radili planski, da smo znali šta nas očekuje u borbi na tri fronta - rekao je on.

Delibašić je ocenio da utakmice u Evropi "teraju igrače da pruže više od maksimuma, a to posebno važi za mlade igrače".

FK Čukarički, Đorđe Jovanović
foto: Starsport©

- Naša liga jeste razvojna i u svakoj utakmici baš su mladi igrači u fokusu. Ali, u mečevima u Evropi je to sve na daleko višem nivou, jednostavno gledaju vas sa još većom pažnjom. Motiva nam baš zbog toga neće nedostajati, naprotiv - istakao je on.

Trener Čukaričkog kazao je da smatra da je šansa njegovog kluba u prvom meču, uz ocenu "da bi bilo fantastično da se ponovi rezultat iz utakmice Partizana i Hamarbija (4:0), iz 2002. godine, u kvalifikacijama za Ligu šampiona".

On je dodao da će njegov tim imati prednost zbog igranja meča na stadionu Partizana, a da bi problem mogao da bude igranje revanša na veštačkoj travi.

- Bio bih naravno zadovoljan bilo kojom našom pobedom u prvom duelu. Jasno je da Hamarbi neće srljati u prvom meču, nema bilo kakve potrebe da mi to radimo. Znamo da će biti dosta tempa i trčanja, ako tu budemo uspeli da im ispariramo, šanse će nam biti mnogo veće. Znamo dobro i njihovog trenera, radio je ovde do pre dva meseca, često menja stilove igre i u samoj utakmici. Potrebno je da iskoristimo svaku situaciju koja bi mogla da nas dovede do pozitivnog rezultata, nadam se naravno da ćemo imati i malo sreće. To je faktor koji je neophodan u ovakvim mečevima - ocenio je Delibašić.

Govoreći o podatku da proslavljeni fudbaler Zlatan Ibrahimović ima gotovo četvrtinu vlasničkog udela u Hamarbiju, Delibašić je rekao da "nije bitno koliko on ima udela, već da nije na terenu".

- Teško da bismo za njega imali rešenje - dodao je trener Čukaričkog.

Delibašić je pozvao sve navijače da podrže klub, baš kao što su to radili na meču protiv Sumgaita, u drugom kolu kvalifikacija.

Zamenik kapitena Čukaričkog Stefan Šapić istakao je da očekuje "teške utakmice", kao i da je protivnik veoma organizovana ekipa sa dosta brzih igrača.

- Gledajući njihove prethodne rezultate, iz činjenice da nemaju poraz jasno je da nas očekuje zahtevan duel i pozvao bih navijače da nas podrže u što većem broju posebno jer je ulaz besplatan - rekao je 24-godišnji fudbaler.

Fudbaleri Čukaričkog i Hamarbija prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraće u četvrtak na stadionu Partizana, od 21.00.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.