UTAKMICA U PRAGU BILA NA IVICI PREKIDA: Češki klub sigurno čeka kazna zbog ispada navijača (FOTO)
Foto: Profimedia

gosti bili rešeni da napuste meč

UTAKMICA U PRAGU BILA NA IVICI PREKIDA: Češki klub sigurno čeka kazna zbog ispada navijača (FOTO)

Sudija Majkl Oliver uspeo je da odgovori igrače Monaka da ne izađu sa terena zbog rasističkih povika koji su dolazili sa tribina

Objavljeno: 00:40h

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona između Sparte i Monaka, koja je odigrana u Češkoj, prekinuta je privremeno u prvom poluvremenu zbog rasizma navijača domaćeg tima.

Gosti su poveli preko tamnoputog Oreliena Tšuamenija, koji je postigao pogodak u 37. minutu, a upšravo su se tada sa tribina mogli čuti ružni, rasistički povici.

Delovalo je u jednom momentu da će igrači Monaka da napuste teren, bili su rešeni da ne nastave meč, ali je sudija Majkl Oliver uspeo da ih odgovori od toga i da smiri strasti.

- Još jednom i utakmica će biti gotova - čulo se sa razglasa na stadionu.

Nesumnjivo da češki klub, zbog ovakvog ispada navijača, čeka kazna, a podsećamo da je i drugi češki velikan, Slavija, prethodne sezone bila na tapetu disciplinaca UEFA zbog rasističkog ispada igrača tog tima Kudele, koji je zaradio deset utakmica suspenzije zbog toga što je na rasnoj osnovi vređao fudbalera Rendžersa Kamaru. Taj incident desio se u meču ova dva tima u Škotskoj.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.