"SVI ZNAJU ZA KOJI KLUB NAVIJAM SRCEM": Oglasio se Lućo Ibanjez povodom potencijalnog duela Zvezda - Dinamo!
Foto: Saša Pavlić Koky

biće veselo

"SVI ZNAJU ZA KOJI KLUB NAVIJAM SRCEM": Oglasio se Lućo Ibanjez povodom potencijalnog duela Zvezda - Dinamo!

"Kao da sam ja izvukao ovaj par"

Objavljeno: 13:53h

Bivši fudbaler beogradskog i zagrebačkog kluba očekuje spektal ako dođe do međusobnog susreta

Dugo su se mimoilazili, ali ovog avgusta bi Crvena zvezda i Dinamo Zagreb mogli da se srednu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ukoliko srpski prvak eliminiše moldavski Šerif, a Modri preskoče Legiju, rivali iz nekadašnje Jugoslavije sastaće se u poslednjoj rundi kvalifikacija za elitno takmičenje.

Luis Ibanjez
foto: Starsport©

Pozvali smo tim povodom Luisa Ibanjeza, bivšeg igrača i jednih i drugih, danas prvotimca Zvezdine filijale Grafičara.

"Kao da sam ja izvukao ovaj par", komentar je Argentinca sa hrvatskim pasošem, koji je priželjkivao da crveno-beli izvuku boljeg iz duela Slavija Prag - Ferencvaroš.

Veruje Ibanjez da će i Zvezda i Dinamo proći predstojeće prepreke i sastati se 17. avgusta u Beogradu, a onda i nedelju dana kasnije u zagrebačkom revanšu.

"Dinamu je možda malo teže, jer ima Legiju, ali verujem da će proći i jedni i drugi. To su ozbiljne ekipe, i jedni i drugi. Zvezda se dobro pojačala s Dragovićem u odbrani, a Dinamo ima jak napad koji predvodi sjajni Oršić, a tu su i dosta brzi Kastrati i reprezentativac Petković", istakao je Ibanjez za Mozzart Sport.

Potencijalni duel Crvene zvezde i Dinama privlači ogromnu pažnju ne samo sportske javnosti na Balkanu, već u čitavoj Evropi. Razlog tome, ipak, nije fudbalski, već netrpeljivost među navijačima dva kluba koja datira još iz vremena zajedničke države.

Zbog toga mnogi, pa ni Ibanjez, nisu oduševljeni mogućim susretom ovih klubova.

"Ako dođe do toga da igraju jedni protiv drugih, samo želim da ne bude incidenata ni u Beogradu ni u Zagrebu, pa da prođe onaj ko bude bolji. Najbolje bi bilo da se igra bez gostujućih navijača kako bi se izbegli bilo kakvi problemi. Nadam se da će i sve proći u najboljem redu što se tiče igrača, ljudi iz klubova, novinara koji budu išli u Zagreb i Beograd".

Kada je reč o terenu, tu argentinski defanzivac nema dilemu da će biti kvalitetnog fudbala.

Luis Ibanjez
foto: Dado Đilas

"Verujem da će biti dve ozbiljne utakmice, dva spektakla i da će gledaoci uživati".

Kao nekome ko je igrao i za Crvenu zvezdu i za Dinamo sigurno je da će biti u centru pažnje ukoliko oba tima prođu predstojeće prepreke, a za koga će navijati, nije želeo da otkriva.

"Svi znaju da je moj klub za koji navijam srcem Boka Juniors. ali kao bivši igrač naravno da pratim i Zvezdu i Dinamo i da volim kada pobeđuju i jedni i drugi. Neće mi biti lako tih dana ako dođe do njihovog susreta", kroz osmeh je zaključio Ibanjez.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.