Rat za vlast u Partizanu se nastavlja: Zbog podrške Bjekoviću izbačen sam na ulicu!
Foto: Saša Pavlić Koky

otkaz treneru mlađih kategorija

Rat za vlast u Partizanu se nastavlja: Zbog podrške Bjekoviću izbačen sam na ulicu!

Igor Spasić je posle 37 godina provedenih u klčubu iz Humske dobio otkaz, jer je kao skupštinski delegat stao na stranu opozicije
Objavljeno: 19:33h
foto: Saša Pavlić Koky

A, onda ovog oktobra, tačnije u petak, ponovo otkaz.

- Saopšteno mi je usmeno, a primio sam i pismeno obaveštanje, da je Upravni odbor FK Teleoptik raskinuo ugovor sa mnom, a on niti može da postavi trenera niti da ga smeni. Na moje pitanje da mi tu odluku pokažu, oni su rekli da je to telefonski odrađeno. Inače, ja sam potpisao ugovor koji je zaključen 29. juna 2015. i koji trebalo da važi do 30. juna 2017. godine.

Iznenađenjima ni tu nije kraj...

- Ranije, 19.04. 2016. potpisao sam sa Partizanom dva ugovora! Prvi, sa važnošću od pet godina - do 19 aprila 2021., a drugi na neodređeno vreme. Oba ugovora vode se na isti datum. Ovim ugovorima je stavljen van snage ugovor koji sam imao zaključen do 30. juna 2017. godine, a koji mi je otkazan zaključno sa petkom. To znači da ja i dalje imam važeći ugovor sa FK Partizan, onaj koji je zaključen na neodređeno vreme.

foto: Saša Pavlić Koky

Bilo je i ponuda...

- Dostavljena mi je ponuda 4. oktobra za zaključenje aneksa ugovora, radi obavljanja posla u omladinskoj školi FK Teleoptik. Ja sam se na ponudu izjasnio u zakonskom roku, navodeći da je ona tendenciozna, maliciozna i ponižavajuća nakon mog višegodišnjega obavljanja poslova trenera u FK Partizan, i izjavio da ne mogu da je prihvatim.

Spasić tvrdi da je sve na njegovoj strani.

- Obaveštavam javnost da je članom 35. Pravilnika o izdavanju dozvole za rad - licenci i statusu trenera, propisano da se ugovor o profesionalnom radu obavezno zaključuje između kluba i trenera, sa pravima iz radnog odnosa. Članom 39. Pravilnika o izdavanju dozvole za rad - licenci i statusu trenera, propisano je da ugovor o profesionalnom radu prestaje da važi: Protekom vremena na koji je zaključen, sporazumnim raskidom ugovorenih strana, raskidanjem ugovora krivicom jedne od ugovorenih strana, oglašavanjem ugovora ništavnim, kao i svim drugim slučajevima previđenim zakonom prema navedenim odredbama, priostiče da akti FS Srbije ne predviđaju mogućnost raskida ugovora zbog neprihvatanja ponude za zaključenje aneksa ugovora. “Stručno objašnjenje” koje sam dobio u petak u prostorijama kluba, prilikom uručenja rešenja o raskidu ugovora, bilo je da je ugovor raskinut na osnovu Zakona o sportu. Ali, i on takođe ne predviđa mogućnost raskida ugovora zbog neprihvatanja ponude za zaključenja aneksa ugovora, kao i da se na moj slučaj ne primenjuje Zakon o radu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.