VEĆ SAM IH POBEĐIVAO SA 2 KLUBA: Fudbaler Kairata "preti" Zvezdi!
Foto: FK Crvena zvezda

izazov

VEĆ SAM IH POBEĐIVAO SA 2 KLUBA: Fudbaler Kairata "preti" Zvezdi!

– Sudbina je htela da se opet sastanem sa Crvenom zvezdom. Pobeđivao sam s Partizanom, ali i sa Vojvodinom

Objavljeno: 11:58h

Fudbaleri Crvene zvezde u Kazahstanu u sredu od 16:00h časova započinju novu evropsku sezonu, a rival u Almatiju biće im Kairat.

U redovima šampiona Kazahstana biće i jedno poznato lice, bivši fudbaler Partizana i Vojvodine Nebojša Kosović.

Imao je već tokom svoje karijere prilike da se susreće sa crveno-belima u Supeligi.

FK Partizan, Nemanja Nikolić, Aleksandar Šćekić, Mark Valijente, Armin Đerlek, Nebojša Kosović
foto: Starsport©

– Sudbina je htela da se opet sastanem sa Crvenom zvezdom. Pobeđivao sam s Partizanom, ali i sa Vojvodinom. Naravno i gubio ha, ha… Sve je to deo sporta, mada se pređašnji uspesi više ne gledaju. Zvezda je poslednjih godina pokazala kvalitet u Evropi, što pokazuje i poslednja godina kad je dogurala do dvomeča s Milanom – počeo je Kosović za Sportski žurnal.

Kairat je izgubio poslednji meč u nacionalnom kupu od Kaspija, ali Kosović otkriva da je sastav bio značajno izmenjen. Sada je red na dolazak Zvezde u Almati. Utakmica u Almatiju igraće se s publikom, dok će u Beogradu zbog kazne UEFA na tribine moći samo deca.

– Znamo da će u revanšu u Beogradu na tribinama biti najmlađi. Zbog aklimatizacije doći ćemo ranije, najmanje dva, tri dana. Zvezdu ćemo danas dočekati kao i Makabi pred navijačima, ali o broju odlučiće glavni doktor grada Almatija.

Od koga onda Kairatu preti najveća opasnost?

– Uvek izdvajam Saleta Kataija i Miću Ivanića. Mada, Zvezda ima još kvalitetnih fudbalera, koji mogu da naprave probleme.

Kosović ističe da je i Dejan Stanković važan adut Zvezde, a i u Kazahstanu ga dobro znaju.

– Znaju svi naravno za njega, poštuju igračku karijeru, a i znaju da je prošle godine napravio ozbiljan uspeh u Evropi kao trener. Mislim da se čak on i naš gazda poznaju.

Kosović ne bi da puno priča o igri Kairata.

Nebojša Kosović
foto: Starsport©

– Analizirali smo igru Zvezde i ne bih otkrivao karte. Znamo da su prekidi prošle sezone bili zaštitni znak crveno-belih, nadam se da ćemo uspeti da ih neutrališemo njihove najbolje skakače. Ali, spremamo se za sve moguće situacije i formacije. Tako da ćemo biti spremni i za jednog špica, ali i za dvojicu.

Pored Kosovića, reprezentativca Crne Gore, u Kairatu je i jedan Srbin – Rade Dugalić.

– Dugi će voditi ozbiljne borbe na terenu sa Zvezdinim špicevima, ali verujem da će pokazati kvalitet i da će se nositi dobro u oba meča. Pokazao je kvalitet i nedavno protiv Makabija. Krasi nas timska igra, tako da ne bih izdvajao pojedince. Svakako da je Lav najveće ime u našem timu.

Bivši vezista Partiana i Vojvodine ne želi da se preda protiv snažnijeg tima.

– Zvezda je sigurno favorit, što zbog iskustva igranja ovakvih utakmica, ali i zbog jačine tima. Trudićemo se da dođemo i još važnije iskoristimo šanse i domognemo se naredne runde – rekao je Kosović za Sportski žurnal.

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.