BORIS DŽONSON NAJAVIO OŠTRE KAZNE ZA RASISTE: Nećete više moći na utakmice!
Foto: EPA/Andy Rain

nema milosti

BORIS DŽONSON NAJAVIO OŠTRE KAZNE ZA RASISTE: Nećete više moći na utakmice!

Laburistička partija koja je odavno zahtevala ovakav zakon, sada kritikuje premijera

Objavljeno:

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Boris Džonson je najavio da će ubuduće fudbalski navijači biti kažnjavani zabranom pristupa stadionima i za rasističke ispade koje naprave na društvenim mrežama.

Fudbalski klubovi i udruženje igrača se več neko vreme bore protiv ovakvog tipa zlostavljanja fudbalera, a sve je kulminiralo kada su reprezentativci Engleske Markus Rešford, Džejdon Sančo i Bukajo Saka primili brojne rasističke uvrede posle finala EURO-a na Vembliju.

Ova trojica tamnoputih fudbalera nisu iskoristili poslednja tri penala "Gordog Albiona" i Italija je osvojila titulu prvaka Evrope. Prethodno su precizni bili Hari Kejn i Hari Megvajer - beli igrači.

- Danas preduzimamo praktične mere da osiguramo promenu fudbalskih zabrana tako da ako ste krivi za rasističko zlostavljanje fudbalera na internetu, nećete više moći na utakmice. Nema ako, nema ali, nema izuzetaka i nema izgovora - jasan je Džonson.

Bukajo Saka, Fudbalska reprezentacija Engleske
foto: EPA/Carl Recine

Laburistička partija koja je odavno zahtevala ovakav zakon, sada kritikuje premijera:

- Da je Boris Džonson stavrno hteo da uključi onlajn zlostavljanje u "fudbalske zabrane", mogao je to da uradi davno. Kada će da pređe s reči na dela?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.