BORAC UMALO DO ČUDA: Ali zato je Budućnost IZGAŽENA! Ludogorec slavio u BEOGRADU! (FOTO)
Foto: Print Screen Youtube

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

BORAC UMALO DO ČUDA: Ali zato je Budućnost IZGAŽENA! Ludogorec slavio u BEOGRADU! (FOTO)

Zanimljivo, minut pre vođstva Borca, Klužu je poništen još jedan gol zbog ofsajda

Objavljeno: 23:31h

Dva minuta delila su banjalučki Borac od potencijalno jedne od najvećih senzacija u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je rumunski Kluž evrogolom Kipčijua sa preko 20 metara u produžecima stigao do naredne runde.

Šampion Bosne i Hercegovine je slavio sa 2:1, ali posle 1:3 iz prvog meča mora da se pomiri sa eliminacijom. Banjalučani su verovatno i prva žrtva novog pravila da ne važi više gol u gostima u međunarodnim takmičenjima pošto bi ih 2:0 iz regularih 90 minuta odvelo u narednu rundu.

Rumunski tim je bio bolji u prvom poluvremenu. U 13. minutu su sudije poništile gol Kostakeu zbog ofsajda, zatim je Paun-Aleksandru bio neprecizan u 21, šutirao je tik pored stative, da bi golman Borca Ćetković u 41. sjajno odbranio zicer Ćiprijanu Deaku.

Činjenica da su odoleli protiv favoritzovanog rivala motivsala je igrače Borca da u nastavku daju sve od sebe, a stadion je eksplodirao prvi put u 58. minutu kada je iskusni Stojan Vraneš na centaršut rezerviste Vušurevića glavom doneo prednost domaćinu od 1:0.

Zanimljivo, minut pre vođstva Borca, Klužu je poništen još jedan gol zbog ofsajda...

Tajni adut s klupe domaćina Vušurević ponovo je naterao banjalučku publiku na noge u 64. kada je sjajno centrirao na glavu Panajotisa Moratisa koji je još jednim sjajnim udarcem povisio na 2:0 i u tom trenutku doneo produžetke Borcu, posle 1:3 iz prve utakmice.

Borac se branio u poslednjih pola sata i uspeo nekako da dođe do produžetaka u kojima je pukom srećom dugo uspevao da preživi nalete Kluža. Mladi golman Nikola Ćetković imao je sreće u dva navrata jer su stativu domaćeg tima pogađali prvo Deak u 95. zatim i Kamora u 112. minutu.

Uporni gosti su ipak nagrađeni za trud i inicijativu i to u 118. minutu kada je velemajstor Alekasandru Kipčiju (32) postigao retko lep pogodak sa oko 20 metara. Šutirao je tako precizno da ni sjajni golman Ćetković nije mogao ništa pa je oko 8.000 duša na stadionu u Banjaluci ostalo razočarano.

U ostalim revanš mečevima kvalifikacija za Ligu šampiona zabeleženi su manje-više očekivani ishodi i nije bilo iznenađenja. Malme je prošao dalje posle remija sa Rigom (1:1), dok je Šerif minimalnom pobedom od 1:0 u Moldaviji overio eliminaciju albanske Teute, 5:0 u dve utakmice.

Budućnost je pružila još jednu užasnu partiju protiv Helsinkija koji je slavio sa 4:0 na revanšu u Podgorici i ukupnim rezultatom od 7:1 prošao u sledeću rundu. Slovenački šampion Mura nije imala milosti prema makedonskoj Škendiji koju je raznela na svom terenu sa 5:0.

A u Beogradu Ludogorec je slavio nad Šahtjor Soligorskom sa 1:0.

Strelac na stadionu Čukaričkog bio je Despodov.

Na taj način je potvrđen trijumf iz prvog meča identičnim rezultatom.

Naš reporter se našao na licu mesta i ubeležio par fotografija.

1 / 5 Foto: Espreso

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.