LEGENDARNI BRAZILAC OD SADA IMA PLAC U KOMŠILUKU: Hrvat napravio stadion čuvenom Peleu, PA MU GA POKLONIO!
Foto: Profimedia

neverovatno

LEGENDARNI BRAZILAC OD SADA IMA PLAC U KOMŠILUKU: Hrvat napravio stadion čuvenom Peleu, PA MU GA POKLONIO!

Već sam uputio pismo u Brazil, sada čekam odgovor

Objavljeno:

Po nekima najbolji fudbaler u istoriji, Pele, verovatno ima jako puno nekretnina u svom vlasništvu, no odnedavno ima jednu i u Hrvatskoj, Tačnije u malom mestu Bačun pored Markuševca.

- Tu sam davno izgradio malo fudbalsko igralište. Malo je bilo teško doći do njega jer je na bregu pa kada padne kiša, gotovo je nemoguće zbog blata se popeti. Kako sam veliki poštovalac Pelea, izgradio sam veliki plakat sa njegovim likom. I taj plakat ponosno stoji iznad igrališta i nijedan vetar ili nevreme nije ga moglo srušiti. Sada sam odlučio, pod zadnje dane, da to igralište poklonim lično čuvenom Brazilcu. Već sam uputio pismo u Brazil, sada čekam odgovor - rekao je Juraj Jurin, 75-godišnjak koji je do pre dve godine još uvek aktivno igrao na fudbal

- Na turniru u selu sam igrao 55 godina zaredom i jednom sam ga uspeo osvojiti, 1982. godine - istakao je.

Kao malog su ga prozvali Pele, a od 1958. godine, kada je Pele postao prvi put svetski prvak sa Brazilom, stalno ga prati.

- Naravno da sam bio među 64.000 gledaoca koji su gledali Pelea u dresu Santosa protiv Dinama 1969. godine. Hteo sam ići u Brazil, na njegovu oproštajnu utakmicu, sakupio sam novac za put i smeštaj, ali nikako nisam mogao doći do ulaznice. Kažu da je tada, 1971. godine, bilo više od 200.000 ljudi na Marakani - kaže Jurin.

(Espreso/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.