Bili smo na treningu kod Miroslava Nikolića! Sa Mutom smo se proveli ludo i nezaboravno! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

sasvim normalan dan

Bili smo na treningu kod Miroslava Nikolića! Sa Mutom smo se proveli ludo i nezaboravno! (FOTO) (VIDEO)

Želeli smo da saznamo kako izgleda radna atmosfera u Dinamiku, pa smo posetili jedan trening, kako bi saznali na koji to način Muta radi sa mladim igračima, ali i da se možda bolje upoznamo da budućim Teodosićem, Bogdanovićem...
Objavljeno:

- Opredelio sam se za ovu vrstu škole košarke, i veoma sam zadovoljan šta smo napravili za ovo kratko vreme. Treba reći da je ovaj klub obezbedio i svim mlađim kategorijama da igraju prvenstva. Da deca koja ne mogu u Partizan i Zvezdu, a ne mogu sva naravno, da dođu ovde. Mi ćemo se potruditi da od njih napravimo dobre košarkaše, ali i dobre ljude - rekao je Nikolić i potom se osvrnuo na ciljeve ovog kluba, kao i na to šta bi trebalo da se uradi da u Srbiji bude više klubova kao što je Dinamik.

ESPRESO TVITER Zašto bi Muta voleo da je Željko Samardžić i šta kaže kad Marković ubode trojku? (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

- Nama u prvom planu nije rezultat, već bi više voleo da napravimo dva reprezentativca, ali ne mogu da kažem da ne bih voleo i da uđemo u Superligu Srbije. Mada, radije biram da budemo sedmi, a da napravimo dva kvalitetna igrača.

Ludnica u avionu sa srpskim olimpijcima: Sale, Muta i zlatni vaterpolisti horski pevaju Šabanov hit! (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

- Žao mi je što se mnogo klubova ugasilo. Ja imam mišljenje da provincija donosi vrhunske igrače i tamo bi trebalo praviti škole košarke. Mnogo mi je krivo što su se ugasili Radnički iz Kragujevca ili Hemofarm, koji se nije baš ugasio, ali kao da jeste. Trebalo bi da napravimo nešto kao ABA ligu, ali ovde u Srbiji. Ta liga bi trebalo da bude plaćena.

Ma pusti Tea, Radulju, Prlaina, košarkašice i odbojkašice, stigao je Muta! Ajmo pesma! (VIDEO)

Predsednik kluba, Velimir Jojić, kao veliki košarkaški entuzijasta, nije se mnogo premišljao kada se odlučio na ulaganje u KK Dinamik.

- Mi smo relativno mlad klub i pokušavamo da napravimo vrlo organizovan klub, posvećen košarci, pre svega mlađim kategorijama. Ambicije kluba su prevashodno da prave mlade igrače i mlade trenere i sve je posvećeno njima. Organizacia je besprekorna, tako da su uslovi takvi da igrači ne moraju ništa da brinu. Pokušali smo da unesemo neku novu energiju u srpsku košarku.

foto: Filip Plavčić

- Košarka je sport broj jedan u Srbiji, a to pokazuju rezultati. Ja kao privatnik smatram da je ovaj sport to zaslužio i da bi svi trebali da se skupimo i da pomognemo ovom sportu - kaže Jojić i podseća na to kako je došlo do saradnje sa Miroslavom Nikolićem.

- Miroslav i ja smo razgovarali o košarci, a znamo kako on već radi sa mladima, pa je tako i došlo do saradnje, koja je za sada veoma uspešna, a ja se nadam da će tako i ostati.

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.