ZAPOSTAVLJAMO TALENTE DOK ČEKAMO MESIJA: Iliev bez dlake na jeziku!
Foto: Starsport©

otkrio

ZAPOSTAVLJAMO TALENTE DOK ČEKAMO MESIJA: Iliev bez dlake na jeziku!

- Pre svega sam srećan da se niko nije povredio, jer znamo da su poljske ekipe fizički snažne

Objavljeno:

Umesto teške utakmice, brige o povredama, koja uvek tinja kada se susrećete sa snažnim poljskim ekipama, fudbaleri Partizana su u kontrolnom meču sa Krakovijom (3:0) iznenadili zrelom, lepršavom, pa i efikasnom igrom, punom tempa, dobrih akcija, prilika za gol.

Prvi čovek sportskog sektora Ivica Iliev kaže da je to posledica želje za dokazivanjem, ali i kvaliteta igrača, posebno povratnika, koji su crno-belima doneli drugačiju sliku, kao i činjenice da je angažovanje Rikarda Gomeša rešilo ogroman problem u napadu.

Iliev tvrdi da je tim trenutno na 60 posto mogućnosti i da će tek u periodu koji sledi dostići punu formu kada to bude i najpotrebnije, u evropskim kvalifikacijama.

- Pre svega sam srećan da se niko nije povredio, jer znamo da su poljske ekipe fizički snažne. Naša razmišljanja pre utakmice sa Krakovijom su bila usmerena najviše ka tome, jer smo svesni u kojoj smo fazi trenutno, da je najteži mogući trenutak na pripremama, pogotovo minula tri dana, jer se žestoko radilo na treninzima. Međutim, kada se osvrnem na samu utakmicu, igrači su prevazišli sva naša očekivanja i izuzetno sam zadovoljan. Posebno me raduje što naša deca zapravo nisu deca već igraju na ozbiljnom nivou, egal su sa seniorskim igračima. Oni su naša i sadašnjost i budućnost - kaže Ivica Iliev posle sjajne partije i pobede crno-belih nad Krakovijom.

Prvi čovek sportskog sektora crno-belih se posebno osvrniuo na povratnike, kojima je Partizan "udahnuo život".

- Moram da pohvalim, pošto sam pomalo ljut i na sebe lično, ali i sve nas u srpskom fudbalu, jer smo nekada nepravedni prema nekim velikim talentima. Uvek nam nešto fali, tražimo više, tražimo da dovedemo nekoga sa strane, čekamo ako treba sve do Mesija. A, videli ste Lazara Markovića i Danila Pantića u minula dva meča sa Koprom i Krakovijom, u kojima su pokazali sav svoj potencijal. Da li oni u drugim sredinama nisu imali kontinuitet ili su imali teške periode, nesigurnost u karijeri - ne znam. Znam su ovde dobili porodicu i svima pokazali da vrede i šta možemo da očekujemo od njih. Uveren sam da će kroz kontinuitet dosta doprineti Partizanu.

Povratak Rikarda Gomeša i rešavanje problema sa klasičnim napadačem je doneo sasvimdrugu sliku Partizana.

- Tako je. To nam je najviše falilo minule sezone, a imali smo uvek rešenja prethodnih godina, taj pravi, vrhunski napadač. Doveli smo najboljeg mogućeg, čiji uticaj na igru tima i saigrače je veliki, dao je težinu celoj ekipi. Trenutno je na 40 posto mogućnosti i zamislite kako će biti kada se pripremi do kraja. Gledajući Rikarda sada i poredeći ga u periodu od pre tri godine kada sam ga doveo u Partizan, verujem da je trenutno 40 posto bolji igrač.

Niko u taboru crno-belih nije očekivao da ekipa u ovoj fazi priprema odigra na tako dobrom nivou.

- Svi smo iznenađeni. Lično nisam očekivao takvo izdanje posle takve serije treninga od kojih je poslednji bio ujutru na dan utakmice. Izgledali su pre podne "teško", a na meču savim drrugačije, da li zbog želje, volje... Očekuju nas dve provere do kraja i mislim da smo sada na 60 posto mogućnosti i to me izuzetno raduje. Odigrali smo meč bez četiri standardna igrača - Natha, Jovića, Šćekića i Holendera i bilo je sjajno.

Pretpostavka je da je glavni fokus ipak na evropskim kvalifikacijama i Dunajskoj Stredi?

- Uvek su izazovi koji su prvi u rasporedu i najvažniji u razmišljanjima, Ne sumnjajte u to kada je trener Aleksandar Stanojević u pitanju, jer on i kada spava misli samo o fudbalu. Njegovom zaslugom je fudbal, kako igračima, tako i svima nama u klubu, preokupacija 24 časa dnevno.

Tokom vašeg mandata u Humskoj često se dešavalo da Partizan prividno miruje u prelaznom roku i odjednom zaključi transfer.

- Kada je prelazni rok na snazi, u Partizanu se uvek nešto dešava. Smatram da je dobro u sportskom sektoru u minulih šest godine i zašto nismo grešili je zato što smo bili strpljivi i dosledni sebi. Mnogo je teško naći dobrog igrača, jer je ponuda nestvarno velika i možete lako da se "pogubite" u svemu tome. No, kada postavite standarde, imate, stav, viziju i ideju i ne odstupate od toga, onda su mnogo veće šanse da npravite pravi posao. Znali smo da nam treba napadač, zato smo radili na Rikardu i uspeli da ga vratimo, iako je to delovalo kao nerealna opcija gledajući kakve je ponude imao na stolu. Uz Sinišu Saničanina i Danila Pantića, bio je igrač koji nam je najpotrebniji. Naravno, ako iskrsne igrač koji je po meri Partizana, kakav je bio Žilijen Ngoj, odmah ćemo reagovati. Radimo na tome svakako - zaključio je Ivica Iliev.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.