ERIK JIRKA JE I DALJE IGRAČ ZVEZDE: Sada su se pojavili neki novi momenti
Foto: Starsport©

spekulacije

ERIK JIRKA JE I DALJE IGRAČ ZVEZDE: Sada su se pojavili neki novi momenti

Slovaku ostalo još godinu dana ugovora na stadionu Rajko Mitić

Objavljeno:

Brzonogi slovački vezista Erik Jirka očigledno je ostavio sasvim dobar utisak prošle sezone u španskoj Segundi, igrajući za Mirandes, pošto je za njegove usluge sada zainteresovan Ovijedo.

Klubu iz Asturije neophodno je kvalitetno pojačanje na bočnoj strani napada, a igrač Crvene zvezde se u potpunosti uklapa u taj profil. Slovak je proteklih nedelja bio povezivan sa Majorkom, ali je to interesovanje nestalo. Sada je u prvi plan iskočio Ovijedo i pokušaće da iskoristi činjenicu da na stadionu Rajko Mitić ne računaju na njegove usluge u narednoj sezoni.

Mirandes na kraju prošle sezone nije iskoristio opciju otkupa za 700.000 evra, a Crvena zvezda po svemu sudeći ovog leta neće moći da računa na obeštećenje za Erika Jirku. Prema španskim medijima, Ovijedo bi igrača mogao da dovede samo ukoliko bi Slovak stigao sa "čistim papirima", pa ostaje da se vidi da li će doći do konačnog dogovora.

Jirka je u Crvenu zvezdu stigao u januaru 2019. godine iz Spartaka iz Trnave za obeštećenje od 750.000 evra, nakon što je oduševio u okršajima sa crveno-belima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ipak, nije uspeo da se izbori za ozbiljniju minutažu u Crvenoj zvezdi, mada postoji škola mišljenja i da nije dobio pravu šansu, pa je kontinuitet tražio na pozajmicama. Prvo je išao u Radnički iz Niša, potom u Gornjik, a onda i u Mirandes. Prošle sezone u Segundi odigrao je 32 utakmice, postigao pet golova i zabeležio jednu asistenciju.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.