DANAS KREĆU ČETVRTFINALNE UTAKMICE NA EURO-U: Prvo Švajcarska i Španija, a potom spektakl u Minhenu!
Foto: EPA / Salvatore Di Nolfi

JEDVA ČEKAMO

DANAS KREĆU ČETVRTFINALNE UTAKMICE NA EURO-U: Prvo Švajcarska i Španija, a potom spektakl u Minhenu!

Danas i sutra se igraju mečevi četvrtfinala

Objavljeno:

Posle dva dana pauze danas se nastavlja Evropsko fudbalsko prvenstvo prvim utakmicama četvrtfinala, a sastaju se Švajcarska i Španija, odnosno Italija i Belgija.

Prvi meč se igra od 18.00 u Sankt Peterburgu gde će snage odmeriti Švajcarska i Španija.

- Kakva utakmica. Kakvo fudbalsko veče - rekao je golman Švajcarske Jan Zomer nakon što je odbranio penal Kilijanu Mbapeu za pobedu protiv svetskih šampiona, selekcije Francuske, i plasman svoje ekipe u četvrtfinale.

EURO
foto: Profimedia

Bila je to prva pobeda Švajcarske u nokaut fazi nekog velikog turnira još od Svetskog prvenstva 1938. godine i najveće veče u švajcarskoj fudbalskoj istoriji.

Španija je, takođe, odigrala sjajan meč osmine finala gde je posle produžetaka eliminisala vicešampione sveta, reprezentaciju Hrvatske.

EURO 2020
foto: Profimedia

Igrali su se Španci vatrom u toj utakmici pošto su prokockali prednost od 3:1, ali su na kraju slavili protiv Hrvatske sa 5:3.

Španija je iz grupne faze izašla sa dva remija, ali je postala prva selekcija koja je na dve uzastopne utakmice šampionata Evrope postigla pet golova.

U drugom meču današnjeg programa, od 21.00 u Minhenu, snage će odmeriti Italija i Belgija.

Sjajan gol Torgana Azara izbacio je branioca titule, Portugal, sa Evropskog prvenstva i poslao Belgiju medju najboljih osam.

EURO 2020
foto: EPA/Jose Manuel Vidal

Međutim, ta pobeda je koštala Belgijance pošto su se povredili Kevin de Brujne i Eden Azar i još nije poznato da li će moći da pomognu svom timu u Minhenu.

Italija je u osmini finala posle produžetaka izbacila Austriju što je bila 31. utakmica tog nacionalnog tima bez poraza.

Federiko Kjeza, Fudbalska reprezentacija Italije
foto: EPA/Justin Tallis

Poput Belgije, i Italijani su slavili na svim dosadašnjim utakmicama na Evropskom prvenstvu, a pobednik večerašnjeg meča postaviće novi rekord u najdužem nizu pobeda na takmičenju, uključujući i kvalifikacije.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.