UPRKOS NAVIJAČIMA OBA KLUBA: Benites predstavljen kao novi trener Evertona!
Foto: Twitter/@FabrizioRomano

pretnje mu i dalje stižu

UPRKOS NAVIJAČIMA OBA KLUBA: Benites predstavljen kao novi trener Evertona!

Everton je četvrti klub Premijer lige koji će Benites predvoditi

Objavljeno:

Fudbalski klub Everton saopštio je danas da je Španac Rafael Benites novi trener tog premijerligaša.

Ovaj 61-godišnji trener je potpisao trogodišnji ugovor sa novim klubom i naslediće Karla Anćelotija koji se posle neuspešne epizode ranije ovog meseca vratio u Real Madrid.

- Oduševljen sam što sam se pridružio Evertonu. Tokom pregovora bio sam veoma impresioniran ambicijom koju su pokazali predstavnici kluba i njihovom željom da donesu uspeh ovom klubu. Odlučan sam da pomognem klubu da ostvari svoje ambicije - rekao je Benites.

Everton će biti četvrti engleski klub koji će Benites predvoditi sa klupe, posle Liverpula, Čelsija i Njukasla, a ponovo radi nakon što je u januaru napustio kineski Dalijan iz porodičnih razloga tokom pandemije koronavirusa.

Imenovanje Benitesa za trenera Evertona izazvalo je dosta kontroverzi obzirom na njegove bliske veze sa gradskim rivalom Liverpulom koji je vodio od 2004. do 2010. godine i sa kojim je osvojio Ligu šampiona 2005. godine.

Benites je iskusan trener koji je vodio i klubove poput Reala, Napolija, Intera i Valensije.

Rafael Benites
foto: Printscreen/Twitter/@ESPNFC

Naročito je bio popularan u Njukaslu sa kojim je 2016. godine ispao iz Premijer lige, ali je ostao i sledeće godine vratio taj klub u elitni rang. Taj klub je napustio u junu 2019. godine kada se preselio u Kinu.

Benites sada preuzima klub koji je prošle sezone završio kao deseti u Premijer ligi i nije osvojio trofej od FA kupa 1995. godine.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.