ANGELOVSKI BRZO DOBIO NASLEDNIKA: Milevski novi strateg Severne Makedonije
Foto: Ap/Vadim Ghirda

SREĆNO

ANGELOVSKI BRZO DOBIO NASLEDNIKA: Milevski novi strateg Severne Makedonije

Na sednici Upravnog odbora FFM odlučeno je da reprezentaciju do 21 godine od Milevskog preuzme nekadašnji selektor nacionalnog A tima 60-godišnji, Dragan Kanatlarovski

Objavljeno:

Novi selektor fudbalske reprezentacije Severne Makedonije je Blagoja Milevski, dosadašnji šef stručnog štaba mlade selekcije, odlučio je danas Upravni odbor nacionalne federacije.

Kako je saopšteno, Milevski će A tim Severne Makedonije od Igora Angelovskog preuzeti 1. avgusta.

Predsednik Fudbalske federacije Makedonije (FFM) Muamed Sejdini je zahvalio Angelovskom za "doprinos koji je dao uspesima makedonske A reprezentacije" i podsetio da je "sam najavio da će posle završetka Evropskog prvenstva tražiti novi izazov u karijeri i da je sada vreme da se poštuje njegova odluka".

Angelovski je 21. juna, nakon utakmice sa Holandijom na Evropskom prvenstvu, rekao da je taj meč bio poslednji na selektorskom mestu i da mu ugovor sa FFM ističe 31. jula.

Na mesto selektora 45-godišnji Angelovski, poznat pod nadimkom Mrme, došao je 2015. godine, čime je selektor sa nadužim stažom u makedonskoj fudbalskoj reprezentaciji i prvi je A tim odveo na Evropsko prvenstvo, ali nisu uspeli da prodju grupnu fazu.

Prema rečima Sejdinija, makedosnku A reprezenentaciju će sada predvoditi selektor Blagoja "Bobi" Milevski (50), koji je stvorio "zlatnu generaciju makedonskih fudbalera (U21) koja je bila medju 12 najboljih selekecija u Evropi i fudbalre koji su već nekoliko godina deo najboljeg nacionalnog tima".

- Vizija naše fudbalske budućnosti sa Blagojem Milevskim na mestu selektora A reprezentacije je kristalno jasna. On je čovek koji je regenreisao makedonski fudbalski krvotok, stvorio neverovatnu grupu fudbalera koji iza sebe već imaju nastup na dva evropska prvenstva, omadinskom i seniorskom i uvereni smo da taj put mora de se produži - rekao je Sejdini u pisanoj izjavi.

Na sednici Upravnog odbora FFM odlučeno je da reprezentaciju do 21 godine od Milevskog preuzme nekadašnji selektor nacionalnog A tima 60-godišnji, Dragan Kanatlarovski.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.