RAZBIJA NA EURO-u, JURE GA BAJERN I BARSA, A NJEGOVI SMATRAJU ZA NAJVEĆEG IZDAJNIKA: Neverovatna priča asa Lala!
Foto: EPA/Koen Van Weel

sam je tako odabrao

RAZBIJA NA EURO-u, JURE GA BAJERN I BARSA, A NJEGOVI SMATRAJU ZA NAJVEĆEG IZDAJNIKA: Neverovatna priča asa Lala!

Nije imao dilemu kada je stigao poziv Holandije

Objavljeno:

Jedan od igrača koji su najviše impresionirali u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva je svakako Denzel Damfris, desno krilo-bek Holandije.

Postigao je dva gola i zabeležio jednu asistenciju u tri meča grupne faze i bio stalna pretnja protivničkim odbranama.

Kapiten PSV-a ima 25 godina i otkupnu klauzulu od svega 15 miliona evra, zbog čega se našao na meti velikana kao što su Barselona, Bajern i Inter, koji će pokušati da ga kupe već ovog leta.

Denzel Damfris
foto: EPA/Maurice van Steen

Postao je heroj Holandije, ali na malom ostrvu Aruba ga se odriču i smatraju izdajnikom!

Damfris je rođen u Roterdamu, ali je pre sedam godina, dok je igrao za nižerazredni Barendreht, prihvatio da nastupa za selekciju Arube jer ima korne ove karipske države.

Ipak, ubrzo se predomsilio i odlučio da nastupa na velikoj sceni za "Oranje".

- Tada sam ga pitao da ostane da igra za nas i službene mečeve, ali on mi je odgovorio da ne želi jer čeka poziv Holandije. Na to smo se svi nasmejali jer tada je bio klinac koji je igrao za amatere, ali on je bio ozbiljan - priseća se tadašnji selektor Arube Đovani Franken.

- Aruba je ponosno ostrvo i zato su ga zbog toga odmah otpisali kao izdajnika. Ljutnja prema Damfrisu rasla je kako je postajao poznatiji, da bi kulminirala sada, kada je zvezda EURO-a i želja najvećih klubova. Damfris je zvezda televizijskih kanala na Arubi, ali tako da ga sprdaju i izruguju. Međutim, morate ih shvatiti. Zamislite kako bi Holanđani reagovali da Frenki de Jong nakon debija za Oranje odluči da igra za Belgiju?

Damfris u raspravi sa Dušanom Tadićem
Damfris u raspravi sa Dušanom Tadićemfoto: Profimedia

Franken kaže da je dao sve od sebe da Denzel ostane uArubi.

- Pokušao sam da nagovorim Damfrisa da ostane reprezentativac Arube. Govorio sam mu: 'Denzele, ostani s nama i bićeš naš Rože Mila ili Žorž Vea, nacionalni junak koji je odbio jaku reprezentaciju da bi igrao za onu koju voli!'. Odgovorio mi je da nema šanse da to uradi i da će čekati da ga Holandija pozove - ispričao je Franken.

Tako je i bilo. Na nesreću svih stanovnika Arube.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.