SRPSKI TRENER NAHVALIO HRVATE: "Od svih država nastalih raspadom bivše Jugoslavije, jedino Hrvatska ima rezultate"!
Foto: Profimedia

objektivno

SRPSKI TRENER NAHVALIO HRVATE: "Od svih država nastalih raspadom bivše Jugoslavije, jedino Hrvatska ima rezultate"!

Hrvatska ima visok nivo nastupa, a ako znamo da je u dvadeset godina osvojila svetsko srebro i svetsku bronzu

Objavljeno:

Hrvatska igra protivŠkotske za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva, a srpski trener Ivan Vukomanović je pričao tamošnjim medijima o Ostrvljanima, ali i državama iz regiona.

Bivši igrač Obilića je u najavnom komentaru za "Index" ispričao da su Škoti zapravo vrlo tvrda ekipa koja je izbacila Srbiju, ali da to nije nikakav pokazatelj njihove snage.

Za reprezentaciju Srbije ističe da nema nikakvu ideju, plan ili strategiju od razilaženja sa Crnom Gorom i da je samo incident može dovesti do baraža, ali ne više od toga, dok ističe da je Hrvatska znatno jača i za njega je "fudbalska sila".

- Od svih država nastalih raspadom bivše Jugoslavije, jedino Hrvatska ima stalni kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima i ostvarila je senzacionalne rezultate. Hrvatska ima visok nivo nastupa, a ako znamo da je u dvadeset godina osvojila svetsko srebro i svetsku bronzu, onda mislim da je jasno o kakvoj fudbalskoj sili pričamo - rekao je srpski trener Ivan Vukomanović i podvukao:

EURO 2020
foto: EPA/Paul Ellis

- U tom kontekstu Hrvatska je svemirski brod za sve ostale države iz regiona.

Vukomanović, aktuelni trener indijske Kerale, poručio je da veruje da Hrvatska može do drugog kruga, kao i da "svim srcem" želi da opet osvoje neku medalju.

- Još jedan fantastičan rezultat Hrvatske bio bi na celom Balkanu s radošću dočekan jer ljudi s ovih prostora vole kad mi mali velikima pokažemo inat i pobedimo ih. Ponavljam, Hrvatska ima samo jedan poraz. Pa šta? I jedna Nemačka opasno visi, a ni Portugalu nije svejedno - rekao je Vukomanović u razgovoru za "Index".

Meč između Škotske (1 bod) i Hrvatske (1 bod) igra se večeras od 21 čas u Glazgovu, a samo tri boda bi jednom od dva tima donela prolaz.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.