LEGENDARNI LOVAC NA TALENTE OTKRIO ŠTA MU JE REKAO VLAHOVIĆEV OTAC: "Direktore, budite sigurni..."
Foto: AP Paola Garbuio

otkrio

LEGENDARNI LOVAC NA TALENTE OTKRIO ŠTA MU JE REKAO VLAHOVIĆEV OTAC: "Direktore, budite sigurni..."

„Imao sam dogovor sa Juventusovim direktorom Paratićijem. Za Kjezu bismo dobili 40.000.000 evra plus Demirala i Spinacolu. Jednog trajno, a drugog na pozajmicu. A onda se promenio vlasnik kluba i sve je propalo“.

Objavljeno:

Partizan je pristao na 1.500.000 evra jer je isplata bila odmah, a Dušan je danas spreman za tandem sa Dibalom u Juventusu.

Pantaleo Korvino nikada nije bio direktor poput Galijanija, Marote, Paratićija ili Sabatinija koji su skalpali timove za trofeje i baratili velikim budžetima, ali u Italiji uživa ugled i status jednog od najboljeg lovaca na talente.

Danas troši drugi mandat u drugoligašu Lećeu gde je i zasijala njegova funkcionserska zvezda. Poznat po njuhu za malde talente, još u trećeligašu Skoranu je otkrio Fabricija Mikolija, a od 1998. do 2005. pravio čuda u onom simpatičnom Lećeu kojem je dovodio talente sa svih strana sveta. U Nikšiću je otkrio anonimnog Mirka Vučinića, na Malti pronašao Valerija Božinova, u Južnoj Americi napadača Havijera Čevantona i vezistu Kristijana Ledesmu, a bio je i na korak od potpisa tada nepoznatog Bugarina Dimitra Berbatova.

Posle Lećea je otišao u Fiorentinu u kojoj je proveo sedam godina i završavao transfere Tonija, Đilardina, Freja, Mutua, Jovetića, Mela, Osvalda, Nastasića i drugih... Bio je potom u Bolonji koju je uveo iz Serije B u prvu ligu, vratio se u Fiorentinu kojoj je podario Nikolu Milenkovića i Dušana Vlahovića, da bi se prošlog leta vratoio u svoj Leće.

U opširnom intervjuu za Tutosport, stari direktorski vuk se posbeno dokatao dvojice srpskih reprezentativaca koji su danas najvredniji igrači Fiorentine.

„Njih dvojicu smatram kao dve velike potvrde mog dobrog rada“, počeo je priču Korvino.

Otkrio je Korvino i kakve je ponude Viola odbijala do sada za Milenkovića.

„U januaru, tokom moje poslednje sezone u klubu, Dela Vale i ja smo odbili 40.000.000 evra i bonuse za Milenkovića od Mančester Junajteda. I nisam imao strah da smo pogrešili“.

Što se Vlahovića tiče, ni on nije bio sto odsto siguran...

„Uplašio sam ljude u kubu kada sam 2017. doveo dečaka 2000. godište iz zemlje van EU koji nije imao pravo ni da igra za prvi tim u tom trenutku. Platili smo Partizanu unapred 1.500.000 evra kako bismo ih odmah nagovorili da pristanu i da sklopimo dodgovor pre ostalih klubova koji su bili zainteresovani. Priznajem, i ja sam bio uplašen posle potpisivanja. A onda me je smirio Dušanov otac koji je prišao i rekao: ’Direktore, budite sigurni da ste doveli novog Batistutu u Firencu’. Odgovorio sam mu: ’Mislio sam da smo doveli novog Luku Tonija’. Sedeli smo u hotelskoj sobi i smejali se, sećam se kao juče da je bilo...“

Da li je Vlahović već sada spreman već za top klub?

„Kada Dušan nije igrao konstantno u Fiorentini, pozvao me je novinar da me pita šta mislim. Rekao sam mu da bi Vlahović trebalo da bude starter. Kvalitet ne poznaje godine. Sada može da igra startnog centarfora u Juventusu, Liverpulu, Totenhemu. Spreman je za Juventus i bio bi idealan partner Dibali u napadu. Od Alegrijevih ideja bi zavisilo ko bi bio najistureniji. Sa Dibalom vam je u napadu potreban centarfor koji traži dubinu. Igrač Dušanovih karakteristika“.

Na koju kupovinu ste najviše ponosni?

„Na Luku Tonija koji je došao i postao Zlatna kopačka Evrope u Firenci. Mnogo sam ponosan na to. Iako je moj prijatelj Rino Foski (tadašnji direktor Palerma op.a. ) i dan danas ljut zbog tog transfera“.

A na koju prodaju ste najponosniji?

„Da su mi dozvolili da prodam Kjezu u Juventus kada je sve bilo dogovoreno 2019. godine, bio bih ponosan jer bih na tri prodaje Juventusu doneo klubu preko 100.000.000 evra! Felipe Melo 25.000.000 evra, Federiko Bernardeski i Federiko Kjeza po 40.000.000 evra“.

Dakle, Kjeza je već bio dogovoren u Juventus?

„Imao sam dogovor sa Juventusovim direktorom Paratićijem. Za Kjezu bismo dobili 40.000.000 evra plus Demirala i Spinacolu. Jednog trajno, a drugog na pozajmicu. A onda se promenio vlasnik kluba i sve je propalo“.

Za kojeg igrača vam je najžalije što ga niste doveli u Firencu?

„Za Berardija. Bio je na korak od dolaska“.

Koje igrače iz Serije A bi danas voleli da dovedete u Leće kada biste imali mogućnosti?

„Kjezu i Vlahovića“.

Vlahović, Haland ili Mojze Ken?

„Preferiram dvojicu napadača koji bi mogli da igraju zajedno pa zato kažem Vlahović i Haland.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.