SLEDI RASPLET: Još nemamo sigurne putnike u osminu finala - KO JE NAJBLIŽI?!
Foto: Profimedia

Euro 2020

SLEDI RASPLET: Još nemamo sigurne putnike u osminu finala - KO JE NAJBLIŽI?!

Sledi rasplet u ostalim grupama, a mi analiziramo kome je šta potrebno u poslednjem kolu. Krenimo redom

Objavljeno:

Bliži nam se kraj grupnih faza Evropskog prvenstva, a još uvek nisu poznati svi učesnici druge faze.

Za sada sigurno su dalje prošla četiri tima koja će da igraju u osmini finala Evropskog prvenstva, a to su Italija, Vels, Belgija i Holandija. Švajcarska je zauzela treće mesgo u Grupi A i čeka rasplet nadajući se da će da bude među četiri najbolja trećeplasirana tima.

Sledi rasplet u ostalim grupama, a mi analiziramo kome je šta potrebno u poslednjem kolu. Krenimo redom…

Fudbalska reprezentacija Belgije
foto: EPA/ Kirill Kudryavtsev

GRUPA B: Mečevi poslednjeg kola su na programu ovog ponedeljka od 21 sat, a sastaju se Finska – Belgija i Rusija – Danska. Belgiji je dovoljan bod da osvoji prvo mesto u grupi. Fincima je potreban bod kako bi bili barem treći, a možda i drugi. Ukoliko pobede mogu da budu i prvi. Bod bi značio i Rusima, a pobeda bi im obezbedila drugo mesto, jer su bolji u duelu sa Finskom (pod uslovom da Finska ne pobedi).

Danska mora da pobedi i tu dolazimo do interesantna situacije. U slučaju pobede Danske i poraza Finske, onda će tri reprezentacije da imaju po tri boda. Tu će da odlučuje gol-razlika, pa Danci moraju da pobede sa barem dva gola razlike.

Fudbalska reprezentacija Holandije, Memfis Depaj
foto: EPA/Koen Van Weel

GRUPA C: U poslednjem kolu ovog ponedeljka se od 18 sati sastaju Severna Makedonija – Holandija i Ukrajina – Austrija. Mnoge stvari su ovde poznate. Holandija je prva, a Severna Makedonija poslednja. O drugom mesto u direktnom duelu odlučuju Austrijanci i Ukrajinci koji imaju po tri boda. Ukrajina ima bolju gol-razliku, pa joj je i bod dovoljan kako bi bila druga. Austrija mora da pobedi kako ne bi strepela da li će da bude među četiri najbolja trećeplasirana tima.

EURO 2020
foto: EPA/Justin Tallis

GRUPA D: Veoma interesantna grupa u kojoj se u utorak od 21 sat sastaju Češka – Engleska i Hrvatska – Škotska. Česi i Englezi imaju po četiri boda, pa im je i remi dovoljan kako bi obe reprezentacije prošle dalje. Doduše, Česima bi taj bod bio slađi jer bi bili prvi zbog bolje gol-razlike.

Mnogo uzbudljivije će da bude u Glazgovu, gde će Hrvatska i Škotska da idu na pobedu. Bod za jedne i druge znači oproštaj od Evropskog prvenstva, jer sa dva boda ne mogu da se nadaju da će da budu među najboljih trećeplasiranim ekipama.

Ako pobede Češka i Hrvatska onda će Englezi da budu drugi, a svetski vicešampioni treći. U slučaju pobede Engleza i Hrvata, o drugom mestu će da odlučuje bolja-gol razlika jer su Hrvatska i Češka igrali nerešeno. Škotima najviše odgovara njihova pobeda i poraz Engleza, pa se nadaju da će da imaju bolju gol-razlliku od komšija.

EURO 2020
foto: EPA/Thanassis Stavrakis

GRUPA E: U ovoj grupi se u sredu od 18 sastaju Slovačka – Španija i Švedska – Poljska. Šveđani i Slovaci drže sudbinu u svojim rukama. Ako jedni i drugi pobede idu dalje. I ovde može da se napravi krug od tri ekipe ako Slovaci odigraju nerešeno, a Poljaci pobede.

Onda će Švedska, Slovačka i Poljska da imaju po četiri boda, pa će da odlučuje gol-razlika. U tom slučaju bi Španci ispali. “Furija” mora da pobedi jer bi u svakom drugom slučaju bila treća, a možda i četvrta. U slučaju pobede i poraza Šveđana, bili bi prvi. Prvo mesto obezbeđuje i ubedljiva pobeda i remi Švedske.

Poljacima igra samo pobeda, a mogu da budu prvi, drugi ili treći pod uslovom da Španija ne slavi.

EURO 2020
foto: EPA/Tibor Illyes

GRUPA F: Odluka pada u sredu kada se od 21 sat sastaju Nemačka – Mađarska i Portugalija – Francuska. Francuzima pobeda garantuje prvo mesto, a bod je dovoljan kako bi bili drugi u najgorem slučaju.

Portugalija mora da pobedi. Dovoljan je i bod, ali pod uslovom da Mađarska savlada Nemačku. Tada bi bila druga, a na treće mesto pada u slučaju pobede “pancera”. Ipak, mogu evropski šampioni da se nadaju da su im i četiri boda dovoljna za prolaz dalje.

Nemačka pobedom nad Mađarskom rešava sve probleme, a u zavisnosti od rezultata Francuske biće prva ili druga. Remi je dovoljan u slučaju da Portugalija ne pobedi. Poraz bi značio da su Nemci treći, ako Portugalci izgube od svetskog šampiona.

Mađarima igra samo pobeda. Mogu da budu i drugi u slučaju poraza Portugalaca. Ako Portugalci osvoje barem bod, onda bi Mađarska, u slučaju pobede, bila treća.

(Espreso/MaxBet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.