DRAGOVIĆ JE SAMO POČETAK STVARANJA MOĆNOG TIMA - Terzić je zacrtao titule i grupne faze Evrope u narednih 5 godina!
Foto: Starsport©

visoko

DRAGOVIĆ JE SAMO POČETAK STVARANJA MOĆNOG TIMA - Terzić je zacrtao titule i grupne faze Evrope u narednih 5 godina!

Crvena zvezda je dobila novi saziv skupštine, a Terzić je iskoristio priliku da se priseti pređenog puta. I najavi nove projekte

Objavljeno:

Fudbalski klub Crvena zvezda održao je redovnu Skupštinu na kojoj je između ostalih govorio i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda ima ambiciozne planove, osvajanje titula u kontineitetu i igranje grupne faze UEFA takmičenja. U tom cilju je angažovan Aleksandar Dragović, ali tu je samo stavljen zarez.

- Već smo krenuli u pripreme za narednu sezonu. Saćuvali smo postojeći tim, doveli Aleksandra Dragovića, u narednim danima ćemo realizovati jos dva dolaska. Niko od nosioca igre ne može da napusti klub bez obzira na finansijsku ponudu. Oformili smo izuzetno kvalitetan i konkuretan tim i time stvorili sve preduslove za ispunjenje zacrtanih sportskih ciljeva. To su šampionska titula i u narednoj sezoni, i plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja. Duboko verujem da imamo najbolji tim u poslednjoj deceniji. Verujemo u Dejana Stankovića i njegov stručni štab, i nadamo se novoj Ligi šampiona - rekao je Zvezdan Terzić.

76. rođendan Crvene zvezde, Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

Prvo operativac crveno-belih na taj način samo je podgrejao priču o dolasku Aleksandra Prijovića i kolumbijskog levog beka Mohike. Crvena zvezda je dobila novi saziv skupštine, a Terzić je iskoristio priliku da se priseti pređenog puta. I najavi nove projekte.

- Danas je sedam godina od kako sam došao da rukovodim voljenim klubom i stvarno imam mnogo razloga da budem ponosan na pet osvojenih šampionskih titula i četiri grupne faze Uefa takmicenja. Prezentovali smo vam danas nacrt strategije razvoja kluba za period 2022-2027 i videli ste da je naš plan u tom petogodišnjem periodu da osvojimo pet novih šampionskih titula i stalno igramo grupnu fazu Uefa takmicenja.

On je pohvalio sportske rezultate, sa akcentom na ovogodišnji bilans u Evropi.

- Što se sportskih rezultata tiče, mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je Crvena zvezda ove sezone po četvrti put uzastopno igrala grupnu fazu UEFA takmičenja, i to veoma uspešno. Ovog puta Ligu Evrope. Važno je napomenuti da smo zbog Korone i uslovljene promene formata kvalifikacija, sve tri utakmice igrali kao gosti, bez prava na revanš. Bez poraza u regularnom delu ali posle 1-1 sa Omonijom u gostima i penal ruleta, izgubili smo šansu da igramo plej of za Ligu šampiona. Kao drugi u grupi Lige Evrope, iza nemačkog Hofenhajma, a ispred češkog Libereca i belgijskog Genta, plasirali smo se u nokaut fazu prolećnog dela takmičenja. U februaru mesecu smo imali istorijski dvomeč sa sedmostrukim šampionom Evrope AC Milanom, i neporaženi izašli iz tih duela, ali zbog gola u gostima Milano je prošao dalje. Opšte mišljenje - nezasluženo. Zvezda je bila bolja iako je u oba meča završnicu meča igrala sa igračem manje i baš u tom delu meča pritiskala i napadala Milan, za ponos svih Zvezdaša. Pokazali smo da rastemo kao klub, i da smo iz sezone u sezonu sve bolji i bolji.

(Espreso/Mozzart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.