USVOJEN KALENDAR TAKMIČENJA: Superliga sa 16 klubova, od sledeće dva manje
Foto: Starsport©

konačna odluka

USVOJEN KALENDAR TAKMIČENJA: Superliga sa 16 klubova, od sledeće dva manje

Na čelu će Sudijska komisija biće Dejan Filipović

Objavljeno:

U predstojećoj sezoni fudbalske Superlige Srbije takmičiće se 16 klubova, a u sezoni 2022/2023 dva manje - 14, saopšteno je danas posle sednice Odbora za hitnja pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Kako je saopšteno, u prostorijama Saveza održana je sednica Odbora za hitna pitanja, sa namerom da se prilike u srpskom fudbalu učine boljim, a "u svrhu povećanja i koncentracije kvaliteta nastavljeno je sa reformama koje će doneti pozitivne efekte".

Osim broja učesnika u naredne dve sezone, korigovano je i Pravilo o bonus igračima tako što će klubovi Superlige biti u obavezi da na terenu imaju jednog igrača do 21 godine svih 90 minuta, umesto dva igrača u prvom poluvremenu.

165. Večiti derbi, FK Crvena zvezda, Veljko Nikolić
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Izabrana je Sudijska komisija FSS na čijem čelu će biti Dejan Filipović, dok će Milorad Mažić zbog važećeg ugovora koji ima na Kipru, biti angažovan kao specijalni savetnik i stručni supervizor.

Usvojena je konačna verzija Pravilnika o radu Arbitražnog suda na koji je Ministarstvo sporta dalo saglasnost, čime je započeta reforma rada tog arbitražnog tela.

Usvojen je Kalendar takmičenja za narednu takmičarsku sezonu 2021/2022.

Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, koji je predsedavao sednicom Odbora za hitna pitanja, rekao je da su sve odluke donete jednoglasno što, kako je naveo, potvrdjuje jedinstvo u FSS.

- Važno je apostrofirati da su sve odluke donete u jasnoj nameri da se sprovedu korenite reforme u srpskom fudbalu - rekao je Bjeković.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.