POZNATI HRVATSKI FUDBALER UMALO PREŠAO U PARTIZAN: Krenuo ka srpskoj granici, a onda mu se desila BAŠ LOŠA PRIČA
Foto: Profimedia

NIJE SE OSTVARILO

POZNATI HRVATSKI FUDBALER UMALO PREŠAO U PARTIZAN: Krenuo ka srpskoj granici, a onda mu se desila BAŠ LOŠA PRIČA

"Dobio sam poziv Partizana da je to to i da krenem na srpsku granicu"

Objavljeno:

Hrvatski fudbaler Tonći Kukoč otkrio je da mu je malo nedostajalo da potpiše za Partizan.

Kukoč, koji je u karijeri igrao za Brešu, Livorno, Komo, a potom bio u Bugarskoj, BiH i Mađarskoj, kaže da je zbog smene trenera ostao bez dogovorenog transfera u Partizan.

Nije otkrio kada i kog trenera... "Dobio sam poziv Partizana da je to to i da krenem na srpsku granicu. Međutim, oni su taj dan izgubili utakmicu i njihov trener, koji me je želeo, dobio je otkaz. Mene su napali (iz Hrvatske prim. aut), izvređali 'Kako ideš u Srbiju, kako te nije sram?' I šta se onda dogodi. za Dinamo potpiše Srbin Komnen Andrić i nikome ništa! Dakle, mi u 2021. se još uvek vadimo na nacionalizam. Svoje dete neću učiti tako", rekao je Kukoč u Indeksovom EURO podkastu.

Kukoč je iznenadio tvrdnjom da su mu u karijeri više pomogli Srbi nego Hrvati.

"Dok sam igrao za Livorno tražio me Siniša Mihajlović i nudio 1,5 miliona evra da pređem u Sampdoriju, ali je predsednik mog tadašnjeg kluba tražio dva miliona evra i nije došlo do transfera", rekao je, a onda i dodatno pojasnio.

"Igrao sam u inostrantstvu i upoznao sam ih sve. Srbi su mi pomogli više nego Hrvati i ne libim se to da kažem. Kad sam došao u Brešu dočekao me Mitrović i odveo me kući, nije mi dao da odem u hotel. Kad sam došao u Mađarsku, tamo su bili Kamber, Holender i odmah me zagrlili. Po dolasku u CSKA u Sofiji isto je napravio Milisavljević. Svi oni su prvi meni prišli i oslovljavali me s 'brate'. Moram reći da u inozemstvu, ako naiđeš u istom klubu na par Hrvata, to je samoubistvo. Garantujem da će nekog našeg trenera, ako se u stranom klubu okruži Hrvatima, njega pre izbušiti oni nego stranci".

Objasnio je da se hrvatski igrači međusobno "buše", a da je suprotno sa Srbijom.

"Meni je kapetin u mađarskom Honvedu bio Srbin i bio sam s njim kada su ga nazvali i pitali za jednog srpskog fudbalera. Nahvalio ga je i ja ga pitam ko mu je taj igrač, a odgovara mi da nema pojma. Tada sam ga pitao zašto ga je onda tako nahvalio? Odgovorio mi je 'Mi se držimo zajedno', E pa naš problem je što se ne držimo zajedno. Svedočio sam više puta situacijama kada su hrvatski fudbaleri u inostrantvu vređali nekog Hrvata kojeg bi njihov klub želeo da dovede", zaključio je.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.