ITALIJANI UBEDLJIVO STARTOVALI NA EURU! Turci nisu "preživeli" Olimpiko 0:3
Foto: EPA/Alberto Lingria

euro

ITALIJANI UBEDLJIVO STARTOVALI NA EURU! Turci nisu "preživeli" Olimpiko 0:3

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 23:09h

Italija je na prvoj utakmici na EURU savladala Tursku na Olimpiku sa 3:0 i tako je započeto Evropsko prvenstvo.

Prvo poluvreme je proteklo u dominaciji Italije, koje je trajalo prvih 25. minuta. Da bi se potom Turci zatvorili pozadi i time zatvorili prilaze golu.

EURO 2020
foto: EPA/Ettore Ferrari

Zato je drugo bilo u znaku Azura, prvi pogodak na EURU je bio autogol koji je postigao Demiral. I to je prvi put u istoriji.

Drugi gol je delo Imobile kada je iskoristio odbitak posle udarca Spinacole. Dok je za treći bio zaslužan Lorenco Insinje koji je na svoj način pogodio mrežu gola Turske.

EURO 2020
foto: EPA/Ettore Ferrari

Sledeću utakmicu Italija igra protiv Švajcarske, a Turska sa Velsom.

KRAJ UTAKMICE

II POLUVREME

88. minut - Prvi žuti karton na EURU je dobio Sojunču.

85. minut - Trostruka izmena kod Italije. Izašli su: Inisijne, Imobile i Berardi, a njih su zamenili: Kjeza, Beloti i Bernardeski.

79. minut - GOL ZA ITLIJU 0:3! Lorenco Inisnje. Posle katastrofalne greške Turaka napadač Napolija je na svoj način sjajnim udarcem sa leve strane kaznenog prostora savldao Čakira.

74. minut - Nova promena kod Italijana umesto Lokatelija na terenu je Kristante

73. minut - Sjajna atmosfera na Olimpiku, posle svakog pasa Azura, navijači izgovaraju čuveno OLE!

66. minut - GOL ZA ITALIJU 0:2! Kakva je to utakmica gde Imobile ne postiže gol. Ovo je njegov 14. gol u nacionalnom timu. Prvo je Spinacola šutirao kao golu, ali je to odbranio Čakir, međutim na loptu je natrčao Imobile koji je na lep način smetio u gornji levi ugao gola Turske.

64. minut - Italijani i dalje igraju kao i pre gola. Ima ih na svakom delu terena, sad Turska i ne može da se otvori na pravi način odnosno da krenen na gol Italije. U međuvremenu još promena kod Turske ušli su Ajhan i Kahveči, a igru napustili Tufan i Jokušlu.

53. minut - GOL ZA ITALIJU 0:1! Povela je Italija i to autogolom Demirala kojeg je lopta pogodila posle centaršuta Berardija sa desne strane. Ovo je prvi put u istoriij da prvi gol na EURU bude autogol.

51. minut - Evo i te kontre za Tursku, pogrešio je Lokateli, a onda krenuo u trk Under koji je šutirao,ali je Donaruma odbranio.

45. minut - Počelo je drugo poluvreme sa promenama na obe strane. Kod Turske je u igru ušao Under, a izašao Jaziči, dok kod Italijana je izašao Florenci a ušao Di Lorenco

I POLUVREME

45+1. minut - Poluvreme na Olimpiku bez golova, sa šansama do prvog dela prvog poluvremena. Nakon toga se se Turci zatvotili pozadi i nisu dozvolili Italijanima da nešto urade. Azuri su bili bolji ali nema golova.

42. minut - Pravi zid isred svog gola su napravili Turci. Italijani jednostavno nemaju gde da prođu, lopta kruži sa jedne na drugu stranu terena. Dok su ponovo Italijani već treći put tražili penal, ali Makeli je samo odmahnuo glavom.

38. minut - Turci igraju proverenim planom, jer čekaju na svojoj polovini neku grešku Italijana i da brzim kontrama ugroze gol Donarume. A sigurno da bi odmah i potpisali remi.

1 / 4 Foto: EPA/Andrew Medichini

31. minut - Pletu mrežu Italijani oko gola Turske većina napada ide preko leve strane gde se nalazi Insinje.

22. minut - Nakon Bonućija imao je prliku i drugi štoper Kjelini koji je posle kornera sa desne strane glavom šutirao, ali je sjajno intervenisao Meraš.

20. minut - Posle Inisinjea, pokušao je i Bonući koji sa šutirao sa nekih 20. metara ali to je otišlo pored gola.

17. minut - Evo prve prilike na EURU, posle sjajne kombinacije Imobilea i Insinjea, fudbaler Napolija je šutira iz kaznenog prostora pored leve stative gola Meraša.

15. minut - I dalje čekamo na prve prilike na utakmici. Turci su uspeli da loptu prenesu na polovinu Italije.

5. minut - Italijani imaju inicijativu na početku meča, više su agresiviniji i deluju da su nabrijani na početku utakmice. Čekamo i dalje prilike.

1. minut - Počela je utakmica, prvi sa centra krenuli Italijani.

Trenutno se intoniraju himne.

SASTAVI:

TURSKA (4-1-4-1): Čakir - Čelik, Demiraj, Sojundžu, Demiral, Meraš - Jokušlu - Karaman, Tufan, Jaziči, Čalhanoglu - Jilmaz.

ITALIJA (4-3-3): Donaruma - Florenci, Bonuči, Kjelini, Spinacola - Barela, Žoržinjo, Lokateli - Berardi, Imobile, Insinje.

Za manje od pola sata će sve sve druge aktivnosti biti nevažne jer počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Utakmica koja će otvoriti ovo takmičenje se igra u Rimu na Olimpiku a sastaće se Italija i Turska.

Ovaj Euro će biti poseban jer će se igrati u čak 11 gradova, što se dešava prvi put u istoriji ovog takmičenja. Naravno da se ovaj šampionat trebao igrati prošle godine, ali zbog dobro poznatog razloga se pomerio na ovu godinu.

A sada malo o sudeonicima prve utakmice.

Italiji je ovo deveto učešće na Euru, a najboji rezultat je imala 1968 kada su bili šampioni.

Italijani od ovog prvenstva Evrope ima velika očekivanja i svi je vide kao velikog favorita na ovom takmičenju.

Sa druge strane Turska sa novim mladim snagama napada ovaj Euro, ova reprezentacija je uspela da iz grupe gde je bila i Francuska izađe kao prvoplasirana i to je dokaz snage koju ima ova selekcija koju predvodi Šenol Guneš. Najbolji rezultat Turci su ostvarili 2008. kada su igrali polufinale.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.