DE BUROVO EKSPERIMENTISANJE: Projekat mu nije propao, Holanđani u čudnoj formaciji na Evropskom?
Foto: AP

zanimljivo

DE BUROVO EKSPERIMENTISANJE: Projekat mu nije propao, Holanđani u čudnoj formaciji na Evropskom?

"Ubeđen sam da možemo da igramo dobro u toj formaciji, jer imamo igrače za nju"

Objavljeno:

Selektor "Lala" Frank de Bur bi mogao da se odluči za nešto veoma zanimljivo!

Nemaju pravo na grešku Holanđani tokom predstojećeg Evropskog prvenstva. Posle preskočenog Mundijala u Rusiji, na Evropskom prvenstvu navijači očekuju rezultat vredan pažnje, a to je najmanje polufinale.

Igrački gledano, ima Holandija tim da se nađe među četiri najbolje selekcije kontinenta, ali jučerašnja provera protiv Škotske (2:2) nije ohrabrujuća.

Anemično i bezidejno delovali su igrači u narandžastim dresovima protiv vrlo disciplinovanog i upornog rivala. Može se tome pripisati umor posle naporne sezone, ali i promena formacije za koju se odlučio Frank de Bur. Umesto dosadašnjih 4-3-3, Holandija je igrala u formaciji 5-3-2.

Iako utisak nije pozitivan, nekadašnji defanzivac kaže da neće odustati od svoje ideje.

"Ne mislim da je eksperiment propao. Nisam uopšte zabrinut. Ovo je bila tek prva utakmica u kojoj smo igrali tako i to ne celu. Igrali smo povremeno i u formaciji 4-3-3, Ne možete očekivati da odmah sve bude sjajno. Činjenica je da je bilo i dobrih momenata", istakao je De Bur u razgovoru sa holandskim novinarima.

Uveren je selektor Lala da ima igrače sposobne da se prilagode novom sistemu.

"Ubeđen sam da možemo da igramo dobro u toj formaciji, jer imamo igrače za nju. Veghorst i Depaj mogu da igraju tako, kao i Denzel Damfris koji je izuzetno spreman. Oven Vajndal može da se ubacuje napred, a Stefan de Fraj je igrao tako u Interu, dok su naši vezisti univerzalni i mogu da igraju na više pozicija. U formaciji 4-3-3 se brže pravi pritisak na rivala, ali je potrebno mnogo više snage, pa je pitanje da li želite tako da igrate od protivničkog kaznenog prostora ili kasnije", dodao je De Bur.

Holandija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Ukrajinom, Austrijom i Makedonijom. Bila bi senzacija da Lale ne prođu, ali ako ekipa brzo ne usvoji trenerove zamisli, biće problema. Poslednja provera pred početak takmičenja je u nedelju, protiv Gruzije.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.