EKSPLOZIJA NA KUĆNOM PRAGU, JEDVA OSTALI ŽIVI: Nezapamćen napad na direktora evropskog fudbalskog velikana! (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

imali su sreće

EKSPLOZIJA NA KUĆNOM PRAGU, JEDVA OSTALI ŽIVI: Nezapamćen napad na direktora evropskog fudbalskog velikana! (FOTO)

Lovel (61) je u momentu incidenta bio unutar svog poseda zajedno sa ćerkom i četiri meseca starom unukom

Objavljeno:

Izvršni direktor fudbalskog kluba Seltik iz Glazgova Piter Lovel bio je žrtva podmetnutog požara, prenose škotski mediji.

Oko 40 vatrogasaca izašlo je na teren ispred kuće šefa Seltika u Lankaširu, pošto su zapaljeni automobili na prilazu njegovom domu.

Vatra se potom proširila i na kuću dok je porodica spavala unutra.

Prema izveštaju škotskog Sana, šezdesetjednogodišnji Lovel je u momentu incidenta bio unutar svog poseda zajedno sa ćerkom i četiri meseca starom unukom.

Tvrdi se da je napad bio usmeren na tri automobila koja su bila parkirana ispred njegovog doma, a plamen se proširio prvo do garaže, a potom i do njegove kuće, nanoseći značajnu štetu krovu objekta.

Takođe se izveštava da su Lovel i članovi njegove porodice na sigurnom, ali i da su izuzetno potreseni, a policija i vatrogasna služba potvrdili su da nije bilo žrtava kao rezultat navodnog podmetnutog požara.

Kasnije saopštenje fudbalskog kluba Seltik iz Glazgova potvrdilo je detalje požara koji je izazvao eksploziju na Lovelovom imanju.

- Potvrđujemo da je značajna šteta naneta kući Pitera Lovela i okolnim automobilima, kao rezultat eksplozije i požara koji se desio rano jutros, što je navelo porodicu da napusti posed - naveo je klub u sredu.

- Razumljivo, Piterova porodica je izuzetno potresena i šokirana ovim strašnim događajem, ali srećom su svi na sigurnom. Škotska policija trenutno sprovodi krivičnu istragu - dodali su iz Seltika pružajući svu podršku i pomoć čelniku svog kluba i njegovoj porodici.

Lovel je postavljen za izvršnog direktora Seltika 2003. godine i pomogao je klubu da postigne neverovatne rezultate. Za vreme njegove funkcije klub iz Glazgova osvojio je 29 trofeja od kojih je 13 titula šampiona Škotske, dok je tri puta učestvovao u Ligi šampiona za poslednjih 16 godina.

Lovel (levo)
Lovel (levo)foto: EPA/Eddy Risch

Međutim, ove sezone došlo je do povratka ljutih rivala Seltika, pa je Rendžers posle deset godina osvojio titulu šampiona škotske lige, pritom uspevši da pod upravom bivšeg veziste Liverpula i Engleske, Stivena Džerarda, ostanu neporaženi.

U januaru je najavljeno da će se Lovel povući sa svoje funkcije na kojoj će ga zameniti operativni direktor Škotskog ragbi komiteta, Dominik MekKej.

Fanovi Seltika ovu vest su dočekali šokirani. Jedan od njih je primetio da je Louvel izgledao zabrinut za bezbednost klupskog osoblja zbog pretnji u formi metaka i paketnih bombi koje su poslednjih godina slate ljudima povezanim sa klubom.

(Espreso/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.