ZVEZDA SAZNALA SVE MOGUĆE RIVALE NA PUTU KA LIGI ŠAMPIONA: Neće biti lako stići ni do plej-ofa!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

kvalifikacije za lš

ZVEZDA SAZNALA SVE MOGUĆE RIVALE NA PUTU KA LIGI ŠAMPIONA: Neće biti lako stići ni do plej-ofa!

Svi ovi timovi bore se za preostalih šest mesta u grupnoj fazi Lige šampiona, a Crvena zvezda će biti povlašćena do eventualnog plej-ofa

Objavljeno: 14:49h

Finalom Lige šampiona spuštena je zavesa na klupsku sezonu evropskog fudbala. Igra se još samo u retkim, manje jakim i nižim ligama.

Samim tim, poznati su i svi učesnici kvalifikacija za UEFA-ina takmičenja sledeće sezone.

Crvena zvezda će po četvrti put predstavljati Srbiju, a još plasmanom Čelsija u elitno takmičenje kroz Premijer ligu, postalo je poznato da će crveno-beli kvalifikacije početi od drugog kola.

Tu će biti povlašćeni, kao i u trećem kolu, a u eventualnom plej-ofu nepovlašćeni - osim ako se desi da ispadne veći broj favorita do ove runde.

FK Crvena zvezda, FK Spartak Subotica
foto: Starsport©

U drugom kolu, koje počinje 20. i 21. jula, potencijalni rivali Zvezde su sledeći klubovi: Škendija (Makedonija), Slovan Liberec (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris (Litvanija), Alaškert (Jermenija), Flora (Estonija), Budućnost (Crna Gora), Kairat (Kazahstan), Linkoln (Gibraltar) i Omonija (Kipar).

Projektovani protivnici u trećem kolu, u slučaju da i Zvezda dođe do njega, biće: Ludogorec (Bugarska), Malme (Švedska), Kluž (Rumunija), Legija (Poljska), Šerif (Moldavija) i Ferencvaroš (Mađarska).

Projektovani učesnici plej-ofa su: Salcburg (Austrija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Slavija Prag (Češka) i Olimpijakos (Grčka).

Svi ovi timovi bore se za preostalih šest mesta u grupnoj fazi Lige šampiona a u tabeli iznad možete videti kojih 26 klubova je već obezbedilo grupnu fazu elitnog takmičenja, kao i kojih šest je po koeficijentu viđeno da im se pridruži.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.